Sivas Valisi Kolat: Her türlü tedbirimizi aldık

Güncelleme Tarihi:

Sivas Valisi Kolat: Her türlü tedbirimizi aldık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 13:01

Sivas Valisi Ali Kolat, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonun belirleneceği Sivasspor-Fenerbahçe maçı için güvenlik anlamında her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini söyledi.

Kolat, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü mezuniyet ve sergi açılış töreninde basın mensuplarının Sivasspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili sorusu üzerine, pazar günü Sivas'ta çok önemli bir maç oynanacağını kaydetti.
Bu karşılaşmanın şampiyonluğu belirleyecek, Sivas ve ülke açısından çok önemli bir maç olacağını ifade eden Kolat, “Biz güvenlik anlamında her türlü tedbirimizi aldık, almaya devam ediyoruz. Bu konuda bir sorun olmayacak” diye konuştu.

Sivaslı vatandaşların ve halkın da çok duyarlı olduğunu ifade eden Kolat, şöyle devam etti:

“Bu konuda en ufak bir endişeleri olmasın, en ufak bir sıkıntı olmayacak. Gelenler bizim misafirlerimizdir. Biz misafirlerimizin yer temini konusunda, oteller konusunda da gerekli çalışmaları yaptık. Kamu kurumu misafirhanelerimize de 'dışarıda kimseyi bırakmamaya çalışın, gelenlere yardımcı olun' diye talimat verdik. Sivas'ın tanınması ve bilinmesi açısından bu maçı biz de çok önemsiyoruz. İnşallah hayırlı bir sonuç olur. Kim kazanırsa başarılar diliyoruz. Bu bir maçtır, her türlü alternatif olabilir. Önemli olan burada kardeşçe, dostça bu maçın sürdürülmesi, kırgınlıkların olmaması.”

Sivas ekonomisi açısından da bu maçı önemsediklerini anlatan Kolat, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şu aşamada mesela otellerin büyük bir kısmının rezervasyonunun tamamlandığını, dolduğunu, yüzde 100 kapasiteye yaklaştığını öğrendik. Onun için de misafirhanelerin devreye sokulmasına ihtiyaç duyduk. Halkımız da esnafıyla, ticaret erbabıyla, seyircisiyle gelen herkese kucak açacaktır, yardımcı olacaktır. Bunu bir fırsata dönüştürmek gibi de algılamayacaktır. Sivasspor ligde kalmaya devam ediyor, ligde Sivasspor da başarısını sürdürecek. Sadece bu maç değil, bundan sonra da Sivas böyle önemli maçlar oynamaya devam edecektir. Onun için bizim de Sivas halkı olarak da bunlara, bu tür maçlara hazırlıklı olmamız lazım. Biz de elimizden gelen hazırlığı, çabayı sarf ediyoruz. Her iki takıma da başarılar diliyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!