Sivas basını: Bunun adı tarihse onu da yazdık

Güncelleme Tarihi:

Sivas basını: Bunun adı tarihse onu da yazdık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 13:38

Turkcell Süper Lig'in flaş takımlarından Sivasspor'un liderliğe yükselmesi, Sivas'ta geniş yankı buldu. Yerel basın, spor sayfalarında liderlik haberlerine büyük yer ayırdı.

Vestel Manisaspor'u 1-0 mağlup ederek Galatasaray'ın 1 puan önünde 22 puanla liderliğe yükselen Sivasspor'da, liderlik sevinci yaşanıyor.

Vestel Manisaspor galibiyetinin ardından, kırmızı-beyazlı camiada herkes liderlik coşkusunu doyasıya yaşarken, yiğidoların 9. hafta itibariyle 4 büyüklerin önünde zirvede yer alması Sivaslıları gururlandırdı.

Liderliğe yükseldikleri maçın ardından Sivaslı futbolseverler cadde ve sokaklarda liderliği kutlarken, birçok taraftar da takımlarının liderliğe yükseldiği maçı tekrar izlemek için televizyon ekranlarına kilitlendi, spor programlarını dikkatle takip etti.

HER YERDE LİDERLİK KONUŞULUYOR

Sivasspor'un liderliğe yükseldiği dün akşamın ardından Sivas'ta, bugün de kahvehane, lokal, dernek, çay ocağı, çay bahçesi gibi halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda ve iş yerlerinde kırmızı-beyazlı ekibin liderliği konuşuluyor.
Sivaslı futbolseverler takımlarının bu başarısının devam etmesini isterken, herkes birbirini takıma destek vermeye, maçları ve antrenmanları takip etmeye çağırıyor.

YEREL BASIN LİDERLİĞE VE TERÖRÜN KINANMASINA GENİŞ YER AYIRDI

Sivas yerel basını da Sivasspor'un liderliğe yükselmesi haberlerine geniş yer ayırdı. Liderliğin yanı sıra maçta terör olaylarının da kınandığına yer veren yerel gazeteler, dünkü maçta, Hakkari'deki terör saldırısının ve diğer terör olaylarının, Valilik, Belediye ve Türkiye Kamu-Sen işbirliği ile Türk Bayrakları ile donatılan 4 Eylül Stadyumu'nda tezahüratlarla, döviz ve pankartlarla kınandığını okuyucularına duyurdu.

Bazı gazeteler liderlik coşkusunu verirken, bazı gazeteler terör olayları nedeniyle liderlik sevincinin buruk yaşandığına vurgu yaptı.

Fenerbahçe'de forma giydiği 1993-94 sezonunda attığı 22 golle gol kralı olan ve attığı her gol sonrası tribünlere verdiği asker selamı ile “Asker Bülent” lakabıyla tanınan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un, maç öncesinde şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu sırasında asker selamı vererek gözyaşlarına hakim olamadığı anlara yer veren gazeteler, maçta şehitlerle ilgili açılan pankart ve dövizlere, tribünlerden objektiflere yansıyan Türk Bayrağı fotoğraflarına da sayfalarında geniş yer ayırdı.

YEREL GAZETELERDEN BAŞLIKLAR

Kentte yayımlanan yerel gazetelerden Yeniülke, Sivasspor'un liderliğini “Selam sana şehidim”, Anadolu Gazetesi “Şehitler için oynadık”, Hakikat Gazetesi “Şehitler için”, Pusula Haber “Buruk sevinç”, Bizim Sivas “Lideriz ama, sevinemedik”, Demokrat “Zirvenin rengi artık kırmızı-beyaz”, Hürdoğan “Bunun adı tarihse onu da yazdık”, Ayrıntı “Liderlik koltuğu Yiğido'nun” ve Gazete Sivas “Zirve sahibini buldu” başlığı ile okuyucularına duyurdu.

Sivasspor'un maç gelirini şehit ailelerine bağışladığı ve liderliği de şehitlere armağan ettiği haberlerine de yer veren gazeteler, ayrıca Sivassporlu futbolcuların terör olaylarını protesto etmek için sahaya kollarında siyah bantla, Vestel Manissasporlu futbolcuların da siyah ağırlıklı forma ile çıktığını okuyucularına iletti.

RESMİ İNTERNET SİTESİ: "SELAM SANA ŞEHİDİM" BAŞLIĞINI KULLANDI

Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesi ile taraftar sitelerinde de liderlikle ilgili haberlere geniş yer verildi.

Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle açılış sayfasında “Milletimizin başı sağolsun”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” başlıkları ile şehitlerin ailelerine ve tüm Türk Milleti'ne başsağlığı dileyen mesaja yer veren Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesi “sivasspor.org.tr”, liderlik için “Selam sana şehidim” başlığını kullandı.

“Sivassporumuz tarihinde ilk kez Turkcell Süper Liginde liderlik koltuğuna oturdu” ifadelerini de kullanan resmi site, teknik direktör Bülent Uygun'un şehitler için yapılan saygı duruşunda ve maç öncesi okunan İstiklal Marşı'nda ağladığına da yer verdi.

"Sivasspor.com" adlı taraftar sitesi de sayfasında liderlik için “Zirvenin rengi kırmızı-beyaz”, şehitler için de “Hepimiz Mehmetçiğiz, Bir Ölürüz Bin Doğarız” başlıklarını kullandı.

Site, Türk Bayraklarıyla ve Atatürk posterleriye donatılan 4 Eylül Stadyumu, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un “Asker Selamı” verirken ağladığı anlar ve liderliği getiren golü atan Musa Aydın'ın attığı gol sonrası Sivassporlu futbolcuların tribünlere verdiği “Asker Selamı” fotoğraflarına yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!