'Şirin Baba'nın sporcu çocukları

Güncelleme Tarihi:

Şirin Babanın sporcu çocukları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 10:38

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade Erzurum-2011) erkekler klasik bireysel 10 kilometre kayaklı koşuda Türkiye'nin bugüne kadarki en iyi derecesini gerçekleştiren Sabahattin Oglago'nun babası Mehmet Şirin Oglago, oğluyla gurur duyuyor.

Oyunlar dolayısıyla çocuklarının bazılarıyla birlikte Erzurum'da bulunan Şirin Oglago, 6'sı kız 14 çocuğu bulunduğu belirterek, erkek çocuklarının kayak sporunun yanı sıra güreşle de uğraştığını söyledi.

Çocuklarının başarısıyla gurur duyduğunu ifade eden Şirin Oglago, “İsmail ile Veysel kayak sporu yapıyordu. Sabahattin de daha 10 yaşındayken bu sporu sevdi. Şimdi buralara geldi. Burada yarışı izleyip başarısını görmek, ona sarılıp kutlamak benim için gurur verici. İnşallah daha da büyük başarıları göreceğiz” dedi.

Şirin Oglago'nun, erkek çocuklarından bazılarının ve torunun da sporla ilgilendiğini söylemesi üzerine Sabahattin'in eski güreşçi olan kardeşi Şahabettin Oglago da “Babam Türk milli takımına sporcu yetiştiriyor” diye espri yaptı.
Şahabettin Oglago, 4 amca çocuğunun da kayakçı olduğunu kaydetti.

SABAHATTİN OGLAGO'NUN HEDEFİ SOÇİ

Rus sporcu Vladislav Skobelev'in altın madalya kazandığı erkekler klasik bireysel 10 kilometre kayaklı koşuda 27:10.4 ile Türkiye'nin bugüne kadarki en iyi derecesini gerçekleştirerek 5. olan Sabahattin Oglago da bundan sonra hedefinin 2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Artık tesislerimiz, her şeyimiz var. Hiçbir sıkıntımız yok. Tek yapmamız gereken çalışmak. Soçi'de madalya almak için canla başla çalışacağım. Orada da elimden geleni yapacağım. Bütün Türkiye bizi izlesin.
Bunca tesis yapıldı. Artık kayak sporunda Türkiye'de olacaktır. Bizler derecemizi her gün daha ileri götürürken, bu tesislerde çalışarak yeni sporcular da çıkacaktır. Kış sporlarında önemli madalyalar alacağımız günler de gelecektir.”
Sabahattin Oglago, babası Şirin Oglago, Erzurum'un kayak merkezlerinden Kandilli'de kardeşleri eski güreşçiler Ali Rıza, Şahabettin, Şeref, kayak antrenörlüğü yapan ağabeyleri İsmail ve Veysel ile kardeşlerinin çocukları Habip ve Onur'la bir araya gelerek sevincini paylaştı.

Oglago, babasının yarışı izlemesinin ve kardeşlerinin de “Haydi şampiyon” diye tezahürat yapmalarının kendisini daha da motive ettiğini vurguladı.

Sabahattin Oglago'nun sadece 28.8 salise farkla madalya şansını kaçırarak 5. olduğu erkekler klasik bireysel 10 kilometre kayaklı koşuda, amcasının oğlu Burhan Oglago da start almış ve 41. sırada yer bulmuştu.
Oyunların açılış töreninde Türk bayrağını taşıyan, 1984 doğumlu milli kayakçı Sabahattin Oglago, spor yaşamını, Muş Özel İdare Spor Kulübünde sürdürüyor. Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 1. sınıf öğrencisi Oglago, 12 yıldır kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu unvanını elinde bulunduruyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!