Sir! Yobo’yu neden çağırdın

Güncelleme Tarihi:

Sir Yobo’yu neden çağırdın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2013 23:24

İngiltere’de 10 yıl oynayan yıldız futbolcu bile vize kuyruğundaydı.

Haberin Devamı

Arsenalli futbolcular, bugün ellerini kollarını sallaya sallaya Türkiye’ye giriş yapacak. F.Bahçeliler ise maça hazırlanmak veya dinlenmek yerine parmak izi için İngiltere Konsolosluğu’nda ter döktü.

Fenerbahçeli futbolcular sabah antrenmanı bitince soluğu İngiltere vizesi için Mecidiyeköy’de aldı… Aslında İngiltere’de oynanan karşılaşmalar için alışkın olduğumuz bir durum bu... İngiliz takımları ile eşleşen her temsilcimiz bu çileyi çekiyor. Kendi vizemi almak için ben de o an oradayım... Fenerbahçeli futbolcular otobüsle geliyor ve içeri giriyorlar. Grupta iki isim dikkatimi çekiyor. Emmanuel Emenike ve Joseph Yobo... İki Nijeryalı da takımla birlikte... Yanlarına gidiyorum ve Yobo’ya soruyorum:

TERDEN SIRILSIKLAM OLDULAR

- Joseph, sen 10 sene İngiltere’de oynadın. Burada ne işin var? Senin vizen yok mu?
- Vizem var. Neden buradayım, bilmiyorum. Sürekli İngiltere’ye gittiğim vize ile ülkeye giremeyeceğim söylendi. Futbol maçı oynayacaklar için ayrı bir vize gerektiği söylendi. Şaşkınım.
Bu sırada Emenike bir gişeden başka bir gişeye elinde evraklarla koşturuyor.
Diğer futbolcular da isyanda:
“İngiliz konsolosluğu parmak izi için bizzat gelmemiz gerektiğini söyledi. Şu an rakibimizin futbolcuları dinleniyor veya bizim maça hazırlanıyor. Biz ise terden sırılsıklam bir halde burada bekliyoruz.”

Haberin Devamı

‘UĞRAŞTIĞIMIZ ŞEYE BAKIN’

Gerçekten de klimalar çalışmasına rağmen içeride sıcak bir hava var. Kalabalık bir grupla gelen sarı lacivertli futbolcular ve delegasyon ter içinde... Bazı futbolcular klimaların yanına giderek serinlemeye çalışıyor. Gözüme sarı lacivertli yöneticiler çarpıyor. Yasemin Merçil gişede bekliyor. Gişedeki memur verdiği fotoğrafın kabul edilmeyeceğini söylüyor. Merçil’e işlemlerin zorluğundan bahsedince o da patlıyor:
- Arsenalli futbolcular buraya ellerini kollarını sallayarak gelecek. Biz ise nelerle uğraşıyoruz.

ŞAKA BİLE GÜLDÜREMEDİ

Sıkıcı bekleme sürecinin sonuna doğru futbolcular artık işi eğlenceye döküyor. Parmak izi alınan bölümün kapısında bekleyen Mehmet Topuz her zamanki gibi itişmeli şakaları ile arkadaşlarını güldürüyor. Sırası gelmeden içeri girmeye çalışan Yobo’yu itiyor. Bu bile son derece sinirli olan Yobo’yu güldüremiyor.
Bu sırada İsmail Kartal’a durumu soruyorum. “Bu şekilde olmamalıydı” diye sıkıntısını dile getiriyor:
“Rakibimiz dinlenirken biz maça 48 saat kala buradayız. Oysa bu takımın şu an en çok dinlenmeye ve maça hazırlanmaya ihtiyacı var” diye dert yanıyor.
Yaklaşık 45 dakika süren vize işleminin ardından futbolcular tek tek ayrılıyor. Kiralanan otobüse biniyorlar. Futbolcular ile birlikte oradan ayrılırken yönetim kurulu ve kongre üyelerinin sıkıntılı bekleyişi sürüyor.

Haberin Devamı

UEFA buna çare bulmalı

İNGİLTERE Konsolosluğu’nda parmak izi ve vize işlemleri için beklerken sorularımızı yanıtlayan Fenerbahçeli yönetici Hakan Dinçay, UEFA’nın konuya el atması gerektiğini söyledi.
Dinçay, “UEFA vize olayına bir çare bulmalı. Bu futbolcuların dinlenmesi ve Arsenal maçı hazırlıkları için konsantre olması gerekiyordu. Ama biz burada gişede sıra bekliyoruz” diye konuştu.

Mehmet Topal’da oynama umudu

F.BAHÇE, Şampiyonlar Ligi play off’unda Arsenal ile yarın sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarını dün de sürdürdü. Can Bartu Tesisleri’nde Ersun Yanal yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcuların koşu ve ısınma hareketlerinin ardından 3 grup halinde 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı.
G.Saray ile oynanan TFF Süper Kupa maçında sağ dizine darbe alan ve sakatlığı nedeniyle Torku Konyaspor maçının kadrosuna alınmayan Topal, takımla çalışmalara başladı. Bir süredir özel program dahilinde çalışan Topal’ın antrenmanın tamamında takımla çalıştığı ifade edildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!