Sinir hastasıyım

Güncelleme Tarihi:

Sinir hastasıyım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Daha önce turistik otellerde defalarca hizmet ettiği Şenol Güneş'e Vanspor-Antalyaspor maçında yumruk atan çaycı İsmail Polater, ‘‘Yaptıklarıma kendim de inanamıyorum. Kendimi kaybetmişim. Çok utanıyorum ve herkesten özür diliyorum’’ dedi.

Gözaltına alındı

Vanspor-Antalyaspor maçında Antalyaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'e yumruk atan 24 yaşındaki Vanspor taraftarı çaycı İsmail Polater, gözaltına alındığı Emniyet Müdürlüğü'nde sinir hastası olduğunu söyledi. Polater, ‘‘Hakemin haksız penaltı kararıyla bir anda kendimi kaybettim’’ dedi.

Utanç duyuyor

100.Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde geçici işçi statüsünde çaycı olarak çalışan Polater, yaptığı hareketi çirkin bulduğunu, olaydan da utanç duyduğunu anlattı. Evli ve 1 çocuk babası Polater şunları söyledi: ‘‘Sinirsel bir rahatsızlığım var. Maça seyirci olarak bilet alıp gittim. Şeref Tribünü'nün yanındaki bölümde oturdum.’’

Hatırlamıyor

‘‘Hakem haksız bir penaltı verdi. Tansiyon bir anda yükseldi ve ben de kendimi kaybettim. Sahaya nasıl girdiğimi hatırlamıyorum. Yaptıklarıma kendim de inanamıyorum. Asabi durumum evde de zaman zaman ortaya çıkıyor. Başbakanımızın önünde böyle bir olayı yaptığım için çok üzgünüm. Herkesten özür diliyorum.’’

Hizmetten yumruğa

Daha önce şef garson olarak çalıştığım turistik otellerde Güneş'e çok kez hizmet ettiğini belirten Polater, ‘‘Ona vurmayı hiç bir zaman aklımdan geçirmedim. Olay anlık bir gelişmeden oldu. Televizyondan izlenerek olayın oluşumu bana anlatıldığında ise kahroldum. O andaki sinirli halim yüzünden gözüm hiç bir şeyi görmedi’’ dedi.

Lakot: Linçten kurtulduk

Vanspor-Antalyaspor maçının hakemi Alican Lakot, maçı normal süresinde oynattığını, penaltı kararında haklı olduğunu söyledi. 2 saat statta mahsur kaldıklarını, Vali Yardımcısı Hasan Kayhan ve Emniyet Amiri Abdullah Süzer tarafından tehdit edildiklerini iddia eden Lakot, ‘‘Vali yardımcısı penaltıyı attırmamızı istedi. Bu takdirde can güvenliğimizi sağlayabileceklerini belirtti. Maçı tatil ettiğimi açıkladım. Bunun üzerine can güvenliğimizi sağlayamayacağını söyledi. Linçten zor kurtulduk’’ dedi.

Hakem Lakot için tazminat davası

Van Valiliğinin başvurusu üzerine Sulh Hukuk Hakimliği'nce Vali Mahmut Yılbaş Stadı'nda hasar tespiti yapıldı. Bayındırlık Müdürlüğü'nden bir bilirkişinin de hazır bulunduğu tesbitte hakem Alican Lakot tazminat ödemek üzere davalı gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!