Sınıf içi uzaktan eğitim

Güncelleme Tarihi:

Sınıf içi uzaktan eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2012 12:39

Gazi Üniversitesi (G.Ü.) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun (BESYO) antrenörlük ve yöneticilik bölümlerinde öğrenim gören bedensel engelli öğrenciler, pratik derslerde arkadaşlarını izlemekle yetiniyor.

G.Ü. BESYO Öğretim Görevlisi Levent İlhan, yaptığı açıklamada, bölümde görme, işitme ve bedensel engelli 24 öğrenci bulunduğunu belirterek, “Spor salonu ve havuza merdivenle inildiği için, bedensel engelli öğrencilerimiz bu alanları kullanamıyor. Alt yapı eksiklerimiz var ama bunların üzerinde çalışıyoruz” dedi.

-Sınav farklı, dersler aynı-

İlk mezunlarını bu yıl vereceklerini kaydeden Levent İlhan, “Bedensel engelli öğrencilerimiz diğer arkadaşlarıyla aynı sınava tabi tutulmuyor ama kaynaştırma eğitimi alıyorlar. Yani aynı sınıfta birlikte eğitim alıyorlar. Uygulamalı derslerde, dersin işlenişi ile ölçme ve değerlendirmede ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Ayrıca okula giriş ve çıkışlarda, tuvaletlerde sosyal alanların kullanılmasında da sıkıntı var” diye konuştu.

Gazi Üniversitesi'nin çok iyi niyetlerle başladığı bedensel engelli eğitiminin öğrenciler tarafından çok ilgi gördüğünü anlatan İlhan, “Bu çocuklar için bu bölüm büyük bir şans. Bu bölümlerin alt yapı imkanlarıyla birlikte çoğalması gerek. Hareketli bir yaşam bu çocukların da hakkı” ifadelerini kullandı.

-Öğrenciler-

Bedensel engelli basketbol oyuncusu Selim Demirdağ, en zor şeyin spor bölümünde okumalarına rağmen spor alanlarına girememek olduğunu belirterek, “Bize bu fırsatı verenlere çok teşekkür ediyorum. Gazi Üniversitesi bu konuda öncü oldu. Sıkıntılar var ama dile getirdikçe üstesinden gelineceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bedensel engelli milli masa tenisi sporcusu Süleyman Vural, havuza ve spor salonuna giremediğini, pratik derslerde sadece arkadaşlarını izlediklerini dile getirdi. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda çeyrek finale kadar yükselen Bedensel Engelli Masa Tenisi Milli Takımı oyuncusu Abdullah Öztürk ise son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bölümde bazı düzenlemeler yapıldı, ancak yeterli değil. Üniversiteler bedensel engellilerin sosyalleşmesi için çok iyi bir araç. Bu bölümlerin çoğaltılmasını istiyoruz.”

-“Fiziksel şartlar sadece okulda değil, tüm ülkede yetersiz”

2011 yılında milli takımla birlikte Avrupa ikincisi olan milli masa tenisçi Nesim Turan ise en büyük sorunun “zihniyet” olduğunu dile getirdi ve “Asansör yok, öğrenci işlerine bile çıkamıyoruz. Arnavut kaldırımları büyük sıkıntı” dedi.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda 8. olan milli masa tenisçisi Nergiz Altıntaş da, üniversite eğitiminin bir engelli için mükemmel bir fırsat olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Fiziksel şartlar sadece okulda değil, tüm ülkede yetersiz. Bu yüzden üniversiteyi bırakan çok arkadaşım var. Ben en çok ulaşımla ilgili sıkıntı yaşıyorum. Salona zeminden giriş olmadığı ve merdivenleri yardımsız inemediğimiz için bir çok dersi yukarıdan izlemek zorunda kalıyoruz. Daha çok önlem alınmalı. Çünkü bir engellinin yaşamı için bunlara ihtiyacı var.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!