Simitçi halterde rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

Simitçi halterde rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2010 11:23

AĞRI'da simit satan 15 yaşındaki Arif Koç, halterde Türkiye rekoru kırdı. Eski milli halterci Muhlis Akbaş, tarafından sokaklarda keşfedilen Koç, Halter Federasyonu tarafından Van'da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Ferdi Halter Şampiyonası'nda 85 kilo koparmada 128 kilo kaldırarak Türkiye rekoru kırdı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce başlatılan ‘Sokaktan 2016 Olimpiyatlarına Projesi' kapsamında halterle tanışan Arif Koç, amacının İspanya’da düzenlenecek olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi. Yarışmadan döndüğü gibi antrenmanlarına devam eden Arif, önümüzdeki günlerde Konya'da yapılacak Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda da hedefinin birincilik olduğunu anlattı. Antrenörü Muhlis Akbaş yönetiminde çalışmalarını sürdüren Arif, “2 yıl önce simit satarken hocam Muhlis Akbaş beni halterle tanıştırdı. Yoğun çalışmalar ardından sikletimde Türkiye rekoru kırdım. Konya'da okullararası Türkiye şampiyonasına da dereceye girip İspanya'da ülkemi temsil etmek istiyorum. Amacım halterde Halil Mutlu gibi başarılı olup, ülkemi en iyi şekilde dünyaya duyurmaktır” dedi.

Başlatılan proje kapsamında halterde 6 sporcu ile çalışmalarına devam ettiklerini belirten Milli halterci ve antrenör Muhlis Akbaş ise sporcuları ile gurur duyduğunu söyledi. Akbaş, şöyle konuştu:

“Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ayhan Yıldırım'ın destekleri ile başlattığımız proje kapsamında yetiştirdiğimiz sporcularımızın meyvelerini almaya başladık. Van’da başlattığımız başarılı derecelerin devamını Konya’da ve İspanya’da da görmek istiyoruz. Sporcularımın buralarda ki yarışmalarda da başarılı olacaklarına inanıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!