'İbrahim Hacıosmanoğlu keşke kadın gibi yaşayabilse!'

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Hacıosmanoğlu keşke kadın gibi yaşayabilse
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 14:53

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, "Adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" sözlerine spor dünyasından tepki yağıyor. Beşiktaş yöneticileri Ahmet Ürkmezgil ve Metin Albayrak, "Allah onu ıslah etsin" derken, Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener, "Çok utanıyorum" ifadesini kullandı. En çarpıcı yorum ise spor spikeri Simge Fıstıkoğlu'ndan geldi: "İbrahim Hacıosmanoğlu keşke kadın gibi yaşayabilse."

Haberin Devamı

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Gaziantepspor maçından sonra, "Adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" şeklindeki sözleri sadece kadınlar arasında değil futbol camiasında da tepkiyle karşılandı.

İbrahim Hacıosmanoğlu keşke kadın gibi yaşayabilse

ÜRKMEZGİL VE ALBAYRAK: ALLAH ONU ISLAH ETSİN
Beşiktaş Yönetim Kurulu üyelerinden Metin Albayrak ve Ahmet Ürkmezgil (üstte), Hacıosmanoğlu'nun bu sözleri için kısa ve net bir yorum yaptı:
"Allah onu ıslah etsin!"

Bir başka Beşiktaş yöneticisi Mete Vardar da, "Bir kulüp yöneticisinin sadece futbol konuşması lazım. Sahada yaşanan bir haksızlık varsa, Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu orada. Gereğini onlar yapar. Kulüp yöneticilerinin asli görevi zaten dibe vurmuş olan futbolumuzu yeniden canlandıracak girişimlerde bulunmak" dedi.

Haberin Devamı

İbrahim Hacıosmanoğlu keşke kadın gibi yaşayabilse
SADRİ ŞENER: ÇOK UTANIYORUM!
Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener ise, yaşananlar nedeniyle büyük utanç duyduğunu söyledi. Şener, "Bu nasıl bir şeydir! Çok utanıyorum. Sadece utanıyorum" ifadesini kullandı.

"TRABZON VALİSİ NE YAPIYORDU?"
Şener, maçın hakemlerinin başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun talimatıyla statta rehin tutulmaları konusunda da, "Hiç hoş değil. Şık değil. Hakemler yanlış yapabilir ama bir kulüp başkanı böyle demeçler veremez. Kaldı ki, İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor'un başkanı değildir. Mahkeme sonucunda kulübe kayyum atanma kararı çıkmıştır. Ben bu olaylar yaşanırken Trabzon Valisi ne yapıyordu, onu merak ediyorum" dedi.

Sadri Şener, kulüp başkanlığı için bazı kriterler konması gerektiğini de belirterek, "Eskiden Meclis'e senatör seçerken üniversite mezunu olma gibi şartlar konurdu. Kulüp başkanlığı için de buna benzer şartlar koymak lazım" dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu keşke kadın gibi yaşayabilse

Kadın spor spikeri Simge Fıstıkoğlu da, İbrahim Hacıosmanoğlu için, "Keşke kadın gibi yaşayabilse!" yorumunu yaptı.
İbrahim Hacıosmanoğlu keşke kadın gibi yaşayabilse

Hacıosmanoğlu'na bir tepki de Sözcü Gazetesi Yazarı Rahşan Gülşan'dan geldi: 'Bırak kadın gibi olmayı önce insan ol insan!' Gülşan, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Hacıosmanoğlu’nun bu vahim sözleri önce annesi ve sonra eşinden başlamak üzere bu ülkenin tüm kadınlarına ağır bir hakarettir!

Kadın olmayı, kadın gibi yaşamayı dünyanın en aşağılık, onursuz, haysiyetsiz bir şeyiymiş gibi gören bir adamın bir spor kulübünün başkanı olması gerçek bir skandaldır.

Üstelik açıklaması öylesine skandal ki sadece ülkenin kadınlarına hakaret etmekle kalmıyor, bir kentin taraftarını resmen şiddete davet ediyor! Ki inanın bu biz kadınlara küfretmesinden daha da vahimdir."

">

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!