Şimdi hedef Avrupa Futbol Şampiyonası

Güncelleme Tarihi:

Şimdi hedef Avrupa Futbol Şampiyonası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 18:30

2020 olimpiyatlarının Tokyo'ya verilmesiyle beraber yaşadığımız hayal kırıklığını 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ile telafi etmeyi amaçlıyoruz.

Haberin Devamı

Bunun için gerekli işlemleri tamamlayan TFF, UEFA'ya başvurusunu 12 Eylül'e kadar yapacak. 2020 Yaz Olimpiyatlarının Tokyo verilmesinin ardından Türk sporu gözüne yeni bir hedef kestirdi: 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası. Türkiye Futbol Federasyonu, şampiyonadan yarı final ya da final maçlarından birini İstanbul'da düzenlemek için başvurusunu 12 Eylül'e kadar yapmayı planlıyor. TFF konu hakkında gerekli işlemleri tamamlarken, TFF Başkanı Yıldırım demirören imzalı başvuru yazısı en kısa süre UEFA'ya ulaştırılacak.

2020 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI İÇİN YENİ DÜZENLEME

UEFA geçtiğimiz dönemde 2020 Avrupa Şampiyonası için yeni bir düzenlemeye gitmiş ve turnuvayı tek ülkede yapmak yerine 13 Avrupa ülkesine dağıtmayı kararlaştırmıştı. Yarı final ve final maçında istenen tek şart
ise 70 bin kapasiteli stadyum.

PLATİNİ’NİN SÖZÜ VAR

Haberin Devamı

UEFA Başkanı Michel Platini, mart ayında Alman dergisi Kicker’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin EURO 2020 üyeliği için önemli açıklamalarda bulunmuştu. Türkiye’nin kaderinin, olimpiyat seçimine bağlı olduğunu
vurgulayan Platini, “Eğer Türkiye, 2020 Olimpiyat Oyunları’nı alırsa, orada EURO 2020 maçları olmayacak. Eğer almazsa, yarı final ve finaller için ben oyumu Türkiye’ye vereceğim” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!