Şikecilere rekor ceza

Güncelleme Tarihi:

Şikecilere rekor ceza
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

PFDK, geçen sezon oynadıkları Bilecikspor maçında şike yaptıklarını itiraf eden İnegölsporlu 18 futbolcuya 6'şar ay, Gebzesporlu 25 ve Pendiksporlu 14 yöneticiye de 1'er yıl ceza verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu geçtiğimiz sezon 29 Mart 1998 tarihinde oynanan İnegölspor-Bilecikspor 3.Lig 7.Grup maçında şike yaptıkları gerekçesiyle İnegölsporlu 18 futbolcuya, Pendiksporlu 14 ve Gebzesporlu 25 yöneticiye rekor cezalar verdi.

İnegölspor-Bilecikspor maçındaki şike olayı, maçtan sonra İnegölsporlu futbolcuların Pendikspor'dan 1.5 milyar ve Gebzespor'den 1 milyar lira aldıklarını itiraf etmeleriyle ortaya çıkmıştı. İnegölsporlu futbolcular, o dönem şampiyonluk için yarışan Pendik ve Gebze'nin kendilerinin en önemli rakipleri olan Bilecikspor'u yenmeleri için bu parayı teklif ettiklerini söylemişlerdi.

Olayı dün görüşen PFDK İnegölspor'un 18 futbolcusuna 6'şar ay hak mahrumiyeti ve 150'şer milyon lira para cezası verdi. Kurul, olaya adları karışan Pendiksporlu 14, Gebzesporlu 25 yöneticiye de 1'er yıl hak mahrumiyeti ve 200'er milyon lira para cezası verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!