Şike futbolcularla yapılır buyrun

Güncelleme Tarihi:

Şike futbolcularla yapılır buyrun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

“Bu ülkede Federasyonlar şampiyon tayin etti” diyen Yıldırım, Denizli maçına görevsizlik kararını eleştirdi. Kendisinin de, Şener’in hakem atamaları ile ilgili tapeleri çıkarsa; şike yaptığını kabul edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

VE Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım merakla beklenen savunmasını yaptı. 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen şike davasında, kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Yıldırım, G.Saray ve Trabzon ile eski futbol federasyonlarına ağır suçlamalarda bulundu.

Duruşma sırasında ilginç anlar yaşandı. Yıldırım, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’ye hangi takımı tuttuğunu sordu. Ekinci, “F.Bahçeliyim” cevabını verdi.
Ayrıca Galatasaray-Sturm Graz maçının görüntüleri de izlendi. Yıldırım’ın 3 aydır bilgisayar istediğini fakat verilmediğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı, “İlk duruşmada bilgisayarda Galatasaray maçını izliyordunuz” dedi. Bunun üzerine Yıldırım da “Şike oradadır; ondan izledim” cevabını verdi.
Şampiyonlar Ligi’nde 7 Kasım 2000’de oynanan ve tur atlamayı garantileyen iki takımın aralarında top çevirdiği karşılaşma sırasında spikerin “Çok heyecanlı maç” yorumu salonda hakim dahil herkesi güldürdü. Aziz Yıldırım ise, “Şike futbolcularla yapılır” dedi.
Sarı lacivertli kulübün başkanı savunmasında şunları söyledi:

Haberin Devamı

Bu, Türk sporunu ele geçirme operasyonu

- Bugün tarihi bir gün. Siz hem kişileri hem de kulüpleri yargılıyorsunuz. Ben F.Bahçe Başkanı olmanın onurunu, gururunu yaşıyorum.
- Şu çok açık ki, hedef Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’dir. Türk sporunu ele geçirmeye çalışan bir grup bu operasyonun arkasındadır.
- Neden Trabzonspor son 1 ay dinlenmiştir, neden?
- 1028 tape var, yüzde 10’u bana ait ve tapelerde hiçbir şike-teşvik konuşması yok. Ama savcı şike kanıtı bulmak için uğraşıp duruyor.
- Emniyet “19 maçta şike var” dedi. İddianamede 13 maça yer verildi, 6 maç buhar oldu, uçtu herhalde.
- Şekip Mosturoğlu 8 aydır Metris’te, Sezer Öztürk top oynuyor.
- Vederson’un tedbiri kaldırılırken, tercümanımız Samet Güzel haftalarca takımdan uzak tutuldu.

AYKUT KOCAMAN VE VOLKAN DEMİREL DE ÇAĞLAYAN'DA / FOTO GALERİ

KOCAMAN VE YÖNETİCİLER DE ÇAĞLAYAN'DA / WEB TV

AZİZ YILDIRIM'IN SAVUNMASI BAŞLADI / WEB TV

Şenol Güneş bana ‘şampiyonsunuz’ dedi

- Sadri Şener, ‘Ofspor ile Vanspor maçının dördüncü hakemi Vanlı olduğu için değiştirin’ demiş. Benim hakem değiştirmeyle ilgili bir tane tapem ortaya çıksın, şike dahil her şeyi kabul ederim.
- Sadri Şener’in maçlara 12 hafta kala Fenerbahçe maçlarına hakem ataması yapılmasının istediği belgeyi hakime sundu.
- Sadri Şener ve Gökmen Özdemir arasındaki konuşmaya benzer bir şeyim varsa şike yaptığımı bile kabul edeceğim.
- Trabzonspor’a Türkiye Kupası’nı kaybettik. Şenol Güneş “Başkanım merak etmeyin şampiyon sizsiniz” dedi. Bunları telefonda söylese şu an buradaydı.
(Bursasporlu futbolcu Ozan İpek’in şampiyon olduktan sonra verdiği röportajı da dinletti.)

Haberin Devamı

Manisaspor Başkanı’na borç verdim

- Ben de F.Bahçe’ye 1.5 milyon dolar para vermiştim. Tamer’den (Yelkovan) 500 binini istedim. Manisa Başkanı Kenan Yaralı’ya borç verdim.
- Yusuf Turanlı’yı hiç tanımam. Kendisiyle hiçbir tapem de yoktur.
- Eskişehir’de Bülent Uygun’un babasını gördüm sadece. Tapelerde Ali Kıratlı’nın soylediği gibi Uygun’la görüşmedim. Kıratlı bunu açıklar herhalde.
- Ali Kıratlı benden önce kulüp üyesidir. Benim adamım değil iş adamıdır.

Emenike’nin görüntüsünü yayımlamayan ahlaksız

- Emenike’nin para sayma görüntüsünün olduğu söylendi. Bu görüntü varsa ve yayınlamıyorlarsa bunları söyleyenleri ahlaksız olarak addediyorum.
- (Ayağa kalkıp gazeteye basılan eşgal resmini göstererek) Ben emniyetteyken bu resmimi bastılar. Bu fotoğrafı gazeteye basan patronların, benden temiz olduğunu düşünmüyorum.
- Yıllarca her türlü spor suçuna göz yumanlar, F.Bahçe ve Fenerbahçeliler üzerinden kendini aklamaya çalışmaktadır.

Haberin Devamı

Bu dava Fenerbahçe davasıdır

- BEN 22 yıldır bu kulübe hizmet veriyorum. Asla şikeye bulaşmadım. Ayrıca poliste maruz kaldığım muameleyi asla hak etmedim.
- Emniyet 6 Temmuz’da ortada iddianame dahi yokken resmen karar açıklamıştır. Emniyetin söylediği Sivasspor maçındaki çantada para değil bilet olduğunu Vali bile söyledi.
- Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmememizle ilgili kararda savcı, Emniyet ve TFF, Tahkim’e baskı kurdu.
- Polis fezlekesiyle TFF, Fenerbahçe Kulübü’nden savunma istiyorsa, o zaman bu dava şahıs değil Fenerbahçe davasıdır.
- Koskoca Fenerbahçe Başkanı 100 bin teklif edip maçtan sonra 75 bin TL’ye düşürdüm der mi? Yapacak olsam hepsini veririm.(Kasımpaşa maçıyla ilgili)
- Ekinci ile Yıldırım arasında ‘süre’ konusunda anlaşma sağlanamadı. “Savunmanızı bitirin” söylemi üzerine Yıldırım, “Hepsini anlatacağım” dedi.
-  Trabzonspor adına Sivas’a Zeki Mazlum 1 milyon TL teşvik parası götürüyor. Mecnun Odyakmaz ‘Olmaz’ diyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı MİT yasasını neden onadı?

- 6222 sayılı yasa değişikliği sırasında ‘kişiye özel’ deyip veto eden Sayın Cumhurbaşkanı, MİT yasasını hemen onadı.
- Aleyhimizde yapılan propaganda, kulübümüzün kuruluş gayesini baltalamak Atatürkçü yoldan çevirmek içindir.
- 25 milyon susuyorsa biz cezaevinden mesaj vermediğimiz içindir.

VOLKAN DA DURUŞMAYI İZLEYECEK

PEKER: SINAV SORULARINI ALDIM

YILDIRIM: SAVUNMAMI BÖYLE HIZLI YAPMAM

MAHKEME NOTLARI

Fotoğrafa tepki gösterdi

YILDIRIM, gözaltındayken çekilen ve basında yer alan fotoğrafının basılı olan tişörtü mahkeme heyetine göstererek “Bu benim şerefimdir” dedi. Yıldırım “Tanınmış birçok insan gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ama hiçbirinin böyle fotoğrafı yer almıyor” dedi.

Haberin Devamı

Siyasilere teşekkür etti

ŞİKE Yasası’nın çıkması için her türlü desteği verdiğini söyleyen Yıldırım, “Bu kanunun çıkması için çaba harcayan Recep Tayip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve milletvekillerine teşekkür ediyorum” dedi.

Savcı Berk söylemişti...

AZİZ Yıldırım, “Buca-F.Bahçe maçı 5-3 bitti. Bu maç iddianamede yer almadı. Savcı Berk şampiyon olmamamız durumunda bu soruşturmayı açmamayı düşündüğünü bana ve avukatlarımıza söylemişti” diye konuştu.

Benim mezar yerim belli

BAŞKAN Yıldırım, 3 Temmuz 2011’de Kıbrıs’a kaçacağına ilişkin iddiaları şöyle yanıtladı: “Benim mezar yerim belli. Benim mezar taşımda F.Bahçe Başkanı yazacak” dedi. Yıldırım, “İddia edilen örgüt F.Bahçe Kulübü’nün tam kendisidir. Şanlı F.Bahçe’ye örgüt yakıştırılmasını asla kabul etmiyorum. Bu kadar insanı suçsuz yere yatmaktadır.”

Yılmaz’a destek olmadım

YILDIRIM savunmasında neden Birleşik Grup Derneği Başkanı Aziz Yılmaz’a destek olmadığını söyledi. Başkan Yıldırım, “Aziz Yılmaz benim için F.Bahçe küme düşse bile Aziz Yıldırım’ın kredisi bitmez diyordu. Ancak Yılmaz’ın Fenerbahçe Stadı’nın altındaki vakıf binasında kumar oynattığı iddiaları üzerine kendisine sahip çıkmadım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!