Side'de hava akrobasi gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Sidede hava akrobasi gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 13:11

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde “Airshow” düzenlendi.

Side Belediyesi'nin desteğiyle akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'ün organize ettiği hava gösterisi, paraşüt atlayışı ve paramotor uçuşlarıyla başladı.

Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, gösteri öncesinde yaptığı açıklamada ilkini yaptıkları gösterileri geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

Model helikopter gösterilerinin de yapıldığı hava gösterisinde, Barrett Brummett ve Ali İsmet Öztürk akrobasi uçuşu yaptı. Amerikalı ünlü akrobasi pilotu Barrett Brummett 300 beygir gücündeki Pitts S2B tipi akrobasi uçağıyla, Ali İsmet Öztürk de kendi tasarımı olan 407 beygir gücündeki uçağı 'Mor Menekşe' ile Side semalarında uçuş gösterisi sundu.

Öztürk, Side sahilinde kurulan 6 metre yüksekliğindeki iki direk arasında bulunan ipi, alçak uçuşla koparmayı başardı.

Gösterilere Manavgat Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopteri de katılarak şov yaptı. Helikopter denizden aldığı suyu Side sahillerinin yakın kısmına bıraktı.

Gösterileri izlemeye gelenler uçuş simülatörlerinde yarışma imkanı buldu. İki gün boyunca yapılacak yarışmalarda en yüksek skoru elde eden izleyicilerin, akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'le akrobasi uçuşu yapacakları belirtildi.
Etkinliklerde İstanbul Havacılık Kulübü uçaklarının, LSA (Light Sport Aircraft) uçakları ve Türkiye'nin en gelişmiş uçuş okullarından olan Ayjet Uçuş Okulu'na ait çift motorlu eğitim uçağı da uçuş gösterisi yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!