'Sessizliği' başarılarıyla yeniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sessizliği başarılarıyla yeniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2011 14:09

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Anafartalar Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde eğitim gören işitme engelli öğrenciler, sporun çeşitli branşlarında elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor.

Okul müdürü Ali Yapıcı, yaklaşık 2 yıl önce Bilişim ve Ahşap Teknolojisi bölümleriyle faaliyete geçen okulun, sportif ve kültürel faaliyetlerde gösterdiği başarılarla adından sık sık söz ettirdiğini söyledi.

Yapıcı, okulda sadece Çanakkale yöresinden değil, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan işitme engelli öğrencilerin kabul edildiğini ifade ederek, “Öğrencilerimiz sportif ve kültürel faaliyetlerde, Türkiye'de ilk 3'e girmeyi başarıyor. Bunun için de, isteyerek ve gönüllü olarak hazırlıklarını sürdürüyor. Amaçları milli takıma seçilmek” dedi.

Geçen yıl Romanya'da yapılan Avrupa İşitme Engelliler Kros Şampiyonası'nda, 8 bin metre genç erkekler kategorisinde öğrencilerinden Yahya Tike'nin 2. olarak büyük bir başarıya imza attığını anlatan Yapıcı, sporcunun yaklaşık 1 aydır milli takım kampında yer aldığını bildirdi.

Yapıcı, lisede eğitim gören 43 öğrencinin tamamına yakınının bir spor dalıyla uğraştığına işaret ederek, şöyle konuştu:
“Gülle atma ve yüksek atlamada da iki sporcumuz milli takım kampına davet edildi. Bir öğrencimiz basketbol milli takımı kampından yeni geldi. Yahya Tike, Temmuz ayında Kayseri'de yapılacak Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor. Bu şampiyonaya aynı zamanda Emre Kavas ve Yasin Süzen adlı öğrencilerimizin de katılması bekleniyor. Onların bu başarıları bizleri gururlandırıyor. Öğretmenler olarak bizler de sporcularımıza büyük destek veriyoruz.”

Okulun atletizm takımı antrenörü Mustafa Batkitar ise öğrencilerin işitme engellerinin zaman zaman avantaja dönüştüğünü vurguladı. Sporcuların duymadıkları için konsantrasyonlarının bozulmadığını, dikkatlerinin diğer sporculara göre daha az dağıldığını vurguladı.

Batkitar, engelli öğrencilerin algılamalarının da oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Çoğu zaman çocuklar, bir kere anlattığım konuları çok iyi kavrıyor. Birbirlerine çok bağlılar. Bu da işimizi kolaylaştırıyor” diye konuştu.

Haftada 6 gün gülle atma, uzun ve yüksek atlama, sprint branşları ile 800-1500 metre orta mesafe koşu çalışmaları yaptıklarını söyleyen Batkitar, tüm bu çalışmaları gönüllü olarak gerçekleştirdiğini ifade etti.

Mustafa Batkitar, “Amacım sporcuların başarı seviyesini üst düzeye taşımak ve milli takıma seçilmelerini sağlamak. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarı kazanmalarını istiyorum. Onların topluma faydalı insanlar olmaları, toplum içinde diğer insanlardan farklı olmadıklarını hatta daha iyi olduklarını gösterme mücadelesi veriyorum” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!