"Sessizler" Süper Lig'i hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Sessizler Süper Ligi hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 11:56

İşitme Engelliler Spor Federasyonu, futbol branşının TFF'nin himayesine girmesi konusunda prensip anlaşmasına vardı

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Spor Toto Süper Lig kulüplerinin işitme engelliler takımlarının oluşturulması için TFF'ye başvuruda bulunduklarını belirterek, “Branşımızın TFF'nin himayesine girmesi konusunda prensip anlaşmasına vardık” dedi.

İşitme Engelliler Spor Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de de temsil edilmek için kolları sıvadı. Federasyon Başkanı Osman Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süper Lig kulüplerinde yer alma projelerinin hayata geçmesi için geçen ay Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulunduklarını belirtti. Taleplerine olumlu yanıt aldıklarını ifade eden Arslan, TFF'nin, engelliler spor federasyonlarıyla işbirliğine gittiğini ve Engelliler Koordinasyon Kurulu'nu yeniden oluşturduğunu hatırlattı.

Ömer Gürsoy başkanlığında kurulan Engelliler Koordinasyon Kurulu ile ilk toplantılarını geçen hafta yaptıklarını belirten Arslan, “Burada işitme engelliler futbol branşının TFF'nin himayesine girmesi konusunda prensipte anlaşmaya vardık” diye konuştu.

Bu, gerçekleştiği takdirde, Süper Lig takımlarının işitme engelliler branşlarının kurulmasıyla ilgili önemli bir adım atılacağını söyleyen Osman Arslan, bu sayede Süper Lig kulüpleriyle daha rahat iletişime geçebileceklerini de dile getirdi.

“Bizim, amputeden veya görme engellilerin futbolundan farklı olarak, görsel anlamda sağlıklı insanların futbolundan farklı olmayan bir futbolumuz var” diyen Arslan, bu avantajlarını başta “Dört Büyükler” olmak üzere, elverişli olan tüm Süper Lig takımlarında kullanmak istediklerini dile getirdi.

Osman Arslan, genel olarak Süper Lig kulüplerinin konuya olumlu yaklaştıklarını belirterek, “Bunun, kendileri için geçerli ve sürdürülebilir bir projeye dönüştürülebilmesi gerekiyor. Hazırlıklar tamamlandığında inanıyorum ki bu olumlu insani yaklaşım, somut sonuca dönüşecektir” dedi.

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu

Engelli vatandaşların futbol oynamasını teşvik etmek ve yaşamın içinde yer almalarını sağlamak amacıyla oluşturulan ve merkezi Ankara'da bulunan kurulda işitme, görme ve bedensel engelliler ile özel sporcular spor federasyonları yer alıyor.

Başkanlığını Ömer Gürsoy'un yaptığı kurulda, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Prof. Dr. Erkan Küçükgüngör, Mahmut Türk, Selahattin Çimen ve Selim Doğan bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!