"Sessizce" madalyaları topluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sessizce madalyaları topluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2013 14:16

Türkiye, Bulgaristan'da devam eden 22. Dünya İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda 12 madalyaya ulaştı.

Haberin Devamı

İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Bulgaristan'da devam eden Dünya İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin ulaştığı 12 madalyayla ilgili, "Sofya'ya, tekvandoda dünya şampiyonu olmak için gelmiştik, hedefimize ulaştık" dedi. Arslan, başkent Sofya'da, 26 Temmuz'da başlayıp 4 Ağustos'ta sona erecek 22. Dünya İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin tekvando ve güreşte elde ettiği 3 altın, 4 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 12 madalyayla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulundu. On yedi dalda toplam 174 sporcuyla geldikleri Sofya'da, beklentilerini karşılayan bir süreç yaşadıklarını belirten Arslan, "Tekvandoda takım halinde dünya şampiyonu olmak için gelmiştik. Nitekim genel klasmanda tekvando takımımız olimpiyat şampiyonu oldu. Bayanlarda da takım halinde şampiyon, erkeklerde ise ikinci olduk" diye konuştu. Güreşte ise hakem yanlışlarına karşın 2 madalya kazandıklarını savunan Arslan, bugünkü ve yarınki müsabakalar sonucunda da güreşte madalyalar beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Arslan, şöyle devam etti: "Voleybolda ve futbolda gruplardan ikinci çıktık. Hentbole galibiyetle başladık. Basketbolda ise iddialı takımlarla aynı grupta yer almamız dolayısıyla grubumuzdan çıkamadık. Ancak hentbol, voleybol ve futbolda iddiamız devam ediyor. Plaj voleybolunda ise erkeklerde elendik, bayanlarda iddiamız devam ediyor. Tenis, yüzme, bowling, badminton ve masa tenisinde tecrübe kazanmak açısından az sayıda sporcu getirdik. Atletizm yarışları devam ediyor. Maratonda, tarihimizin en iyi başarısı olan olimpiyat dördüncülüğünü yakaladık. Bir sonraki oyunların, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenleneceğini hatırlatan Arslan, ilk gün komite üyelerine bununla ilgili bir sunum yaptığını anlattı.

Kapanış töreninde, olimpiyat bayrağının Türkiye'ye teslim edileceğini belirten Arslan, kendisinin de törende bir konuşma yapacağını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!