Servette'nin iflası 1 ay ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Servettenin iflası 1 ay ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2012 15:00

Servette kulübünden yapılan açıklamaya göre, iflas davasına bakan mahkemenin yargıcı iflas kararını 19 Nisan'a erteledi ve kulübün yeni sahibine kurtarma paketini organize etme izni verdi.

Kanadalı iş adamı Hugh Quennec, bu ay kulübün başkanı İranlı iş adamı Majid Pişyar'a, Servette'i satın almak için 1 İsviçre frankı (1,10 dolar) ödemişti. Kulübü 2008 yılında alan Pişyar, bu ay başında, 122 yıllık bir tarihi geçmişi bulunan Servette'in “iflas kararını üzülerek” aldığını açıklamıştı.

Cenevre yetkilileri ve iş adamlarının takıma desteğinin beklentilerinin altında kaldığını kaydeden Pişyar, “Takımın başarısı için tüm tarafları davet ettim. Üzgünüm, ancak çok azı bize destek verdi” demişti.
Servette, bu yıl ocak ayında iflas eden Neuchatel Xamax takımının birinci ligden düşmesiyle 9 takımın mücadele ettiği İsviçre Birinci Ligi'nde beşinci sırada bulunuyor.

Cenevre kentinin takımı Servette'in, 1,7-3 milyon İsviçre Frangı (1,8-3,3 milyon dolar) borcu bulunduğu tahmin ediliyor. Servette, 2005 yılında da iflasını açıklamıştı. 1890 yılında kurulan Servette, sonuncusu 1999 yılında olmak üzere 17 kez lig şampiyonluğunu ve 7 kez İsviçre Kupası'nı kazanmıştı. Servette takımında bir dönem İsviçreli Philippe Senderos, Türk asıllı Kubilay Türkyılmaz, Alman Karl-Heinz Rummenigge ve Fransız Christian Karembeu gibi tanınmış futbolcular top koşturmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!