Sertifikalı spor iletişimcileri geliyor

Güncelleme Tarihi:

Sertifikalı spor iletişimcileri geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2007 00:00

Türk televizyonlarında haftada 70 saat spor programı yayınlanıyor. Her gün ulusal gazetelerde 100’ün üzerinde sayfa spora ayrılıyor. Ancak, yükseköğretimde spor iletişimi, işletmesi ve hukukuyla ilgili ders sayısı yok denecek kadar az. Kadir Has Üniversitesi Spor Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi, işte bu açığı kapatmak üzere yeni bir eğitim veriyor.

Spor İletişimi Sertifika Programı, 5 Ocak’ta başlayacak. Bölümde, gelişen spor endüstrisine iyi eğitimli spor yöneticileri ve spor iletişimcileri yetiştirilecek. Spor İletişimi Bölümü, gazetelerde çalışan ya da çalışmayı düşünen muhabirlerin eğitimini üstlenecek.

Bölüm başkanı; Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi, UEFA Tahkim Kurulu üyesi ve Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Levent Bıçakcı. "Amacımız spor iletişim dünyasına yeni yüzler kazandırmak. Piyasanın gerçeklerini bilen ve ihtiyacını karşılayabilecek, Türk sporuna kalite getirecek nitelikte elemanlar yetiştirmeyi planlıyoruz. Alanında isim yapmış isimler, mesleğe bir ufuk kazandıran yeni yüzler ve spor iletişim dünyasının öne çıkan akil adamları bu sertifika programı çerçevesinde bir araya geldi" diyor.

Spor İletişimi Sertifika Programı’na kayıtlar 26 Kasım’da başlayacak.

Dr. Levent Bıçakcı (Kadir Has Üniversitesi Spor Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucusu)

30 kişiye burs verilecek

Spor Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni 2005’te kurduk. Burası YÖK tarafından tanınan ilk ve tek spor araştırma merkezi. Yüksek lisans programı da var. Ülkemizde spor hukukunun gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Gelişen spor ekonomisine paralel olarak, kurumların iyi yetişmiş spor yöneticilerine talepleri artıyor. Bu ihtiyaca cevap vermek üzere ilk olarak 150 kişiye spor hukuku sertifika programı açtık. Daha sonra 37 kişiye de spor yöneticiliği eğitimi verdik.

Şimdi de, medya içinde ciddi bir paya ve gelire sahip spor iletişimi sektörüne eleman yetiştireceğiz.

Bu programı basına yönelik hazırlıyoruz. 60 kişi alacağız. İlk 20’de bitirenlere Türkiye’nin önde gelen 15 basın kuruluşunda staj imkanı tanınacak. Üniversitemiz tarafından yapılan sınav sonucunda 30 öğrenciye de Ülker Grubu burs verecek. Eğitim hafta sonları olacak. Kadınları da devamlı sporun içine çekmek istiyoruz. İleride spor pazarlaması sertifika programı açmayı da düşünüyoruz.

HANGİ DERSLER VERİLİYOR

Basın tarihi, yazılı spor basını, uluslararası spor basını, habercilik etiği ve karşılaştırmalı habercilik perspektifleri, spor kültürü ve tribün folkloru, spor sosyolojisi, olimpizm ve olimpiyat tarihi, editörlük, sayfa düzeni, foto muhabirliği, arşivcilik, gazete yönetimlerinde spora bakış, canlı müsabaka anlatımı, halkla ilişkiler, Türkiye’de kulüplerin halka açılması, spor ekonomisi, kulüp ekonomileri, uluslararası örgütlenmeler, spor hukukunun açmazları ve pratiği.

RAKAMLARLA SPOR PİYASASI

Türkiye’de spor sektörünün büyüklüğü 500 milyon Euro’yu aşıyor.

Sadece sponsorluk gelirleri 100 milyon Euro’ya yaklaşıyor.

Bahis oyunları vasıtasıyla 20’yi aşkın ülkenin futbol ligleri yakından izleniyor.

Futbol maçları reytinglerde ilk 10’un arkasına düşmüyor.

Süper Lig dünyanın en çok gelir getiren yedinci ligi.

EĞİTİM KADROSUNDA KİMLER VAR

Atilla Gökçe (Milliyet Gazetesi Spor Yazarı)

Halit Kıvanç (Spor Gazetecisi)

Fuat Akdağ (NTV Spor Müdürü)

Ragıp Duran (Gazeteci)

Bağış Erten (Radikal Gazetesi Yazarı)

Yiğiter Uluğ (Star Gazetesi Spor Yazarı)

Zeki Çol (Zaman Gazetesi Yazarı)

Alp Ulagay (Hürriyet Gazetesi Yazarı)

Hasan Cemal (Milliyet Gazetesi Yazarı)

Okan Karacan (NTV Spor Spikeri)

Barış Kuyucu (CNN Türk Spor Müdür Yardımcısı)

Musa Çözen (Teknik Yönetmen)

Erdal Batmaz (TFF Yönetim Kurulu Üyesi)

Mete İlkiz (Spor Yatırım Uzmanı)

Şenes Erzik (UEFA Başkanvekili)

Dr. Levent Bıçakçı (UEFA Tahkim Kurulu Üyesi)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!