Serkan: G.Saray'a transferim şaka gibiydi

Güncelleme Tarihi:

Serkan: G.Saraya transferim şaka gibiydi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 12:44

Galatasaray'ın genç futbolcusu Serkan Kurtuluş, futbolcu olma konusunda babasının, Beşiktaş'ta forma giyen ağabeyi Serdar'a göre, kendisinden daha umutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü'nün resmi yayın organı “Galatasaray Dergisi”nde röportajı yayınlanan Serkan, küçükken ağabeyi Serdar ile mahalle aralarında top oynadıklarını dile getirerek, “Babam benden umutluydu. Ağabeyimin bu çıkışı yapmasını beklemiyordu. Ben daha ön plandaydım. Küçük olduğumdan bana bir başka bakardı tabii” ifadesini kullandı.

Serkan, ağabeyiyle mahallede çoğunlukla karşılıklı takımlarda oynadıklarını anlatarak, “İkimiz aynı takımda olunca, takım güçlü olurdu. Genelde bizim üzerimize takım kurulurdu. Ağabeyimle arkadaş grubumuz ortaktı. Birbirimizi çok kızdırırdık. Mahallede o takımını kurardı, ben de takımımı kurardım” diye konuştu.

Bursaspor forması altında Turkcell Süper Lig'de ağabeyinin oynadığı Beşiktaş ile yaptıkları karşılaşmanın kendisi için çok farklı olduğunu dile getiren Serkan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Beşiktaş ile deplasmanda oynadık. Sonuçta ağabey kardeşiz ama iki kulüp arasındaki diyalog açısından zor bir maçtı. En son mahalle maçlarında karşılıklı oynamıştık. Ağabeyim çok rahat biridir. Beni de maç başlarken rahatlatmak istedi. Sakin olmamı söyledi. Maçın ilk dakikalarında ona bir faul yaptım. Sonra yürümeye devam ettim. Yere düşen ağabeyim, beni neden kaldırmıyorsun anlamında bana bakıyordu. O maç atmosferinde kimi düşürdüğümün bile farkında değildim.”

“GALATASARAY'A TRANSFERİM ŞAKA GİBİYDİ”

Serkan, Galatasaray'a transferinin kendisi için çok şaşırtıcı olduğunu anlattı.

Bursaspor'da kadro dışı kaldıktan sonra Galatasaray'ın kendisiyle ilgilendiğini duyduğunu belirten genç futbolcu, “Ama ben böyle bir transfer olursa sezon sonu olur, diye düşünüyordum. Moralsiz bir dönemdeydim, tek başıma çalışıyordum. Transferin son gününde menajerim beni aradı ve 'İstanbul'a imza atmaya gidiyoruz' dedi. Transfer döneminin son günüydü ve bitmesine birkaç saat kalmıştı. İstanbul'a geldik ve imzayı atarak Galatasaraylı oldum. Benim için şaka gibiydi. Çok mutlu olmuştum” ifadelerini kullandı.

Serkan, Türkiye'de genç futbolculara yeteri kadar şans verilmediğini de dile getirerek, “Bu biraz da gelenek olmuş, tecrübeyi tercih etmek. Belki de bir güvensizlik var. Genç futbolcu demek, tecrübesiz ve bir sürü eksiği var anlamına da geliyor doğal olarak. Fakat bu eksikler de oynayarak gideriliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!