Seriyle zirveye

Güncelleme Tarihi:

Seriyle zirveye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 00:06

SON 2 maçta ortaya koyduğu futbolla beklentilere cevap veren Fenerbahçe, bu değişim rüzgarının devam edip etmeyeceğini gösterecek, ayrıca Beşiktaş’ın yenilmesiyle de liderlik koltuğuna kurulabileceği önemli ve zor bir maça çıktı.

Haberin Devamı

Trabzon, sezona iyi başlamış ama sonrasında yaşadığı sorunlarla bir türlü düzlüğe çıkamamıştı. Kendileri açısından bu maçtaki oyun ve skor ileri taşınacak olan ümidin başlangıcı olacaktı. Dolu tribünler önünde başlayan maçta Fenerbahçe’yi isteği ve coşkusundan herhangi bir şey kaybetmediğini gösteren bir oyunla bulduk. Güzel paslarla hazırlanan ve Nani’yle gelen şık gol, bu coşkuyu daha da arttırdı. Yarım saatlik baskılı ve etkili futbolu zevk verirken, ikinci golün gelmeyişi kendi adlarına sıkıntıydı. 

OYUN KONTROLÜ

30. dakikadan sonra ise daha kontrollü bir oyuna geçen Fenerbahçe, rakibini fazla yaklaştırmadan, karşı sahada da gözükmeye çalıştı. Ki bunlardan birinde de Diego’yla çok net bir fırsat kaçırdılar. Rakibin 10 kişi kalması, Fenerbahçe’ye skor avantajına ek bir sayısal üstünlük sağladı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda da ilk yarının sonlarındaki gibi oyunu dengede tutup, istediğinde vitesi yükselterek pozisyon kovalayan bir Fenerbahçe izledik. Molde maçının yorgunluğunun çıktığını gözlemlediğimiz bu dakikalarda oyundan düşmeler de zaman zaman yaşandı. Hatta takım boyundaki uzamayı da gördük. Eksik Trabzon karşısında rölantide götürdüğü maçta, korner olup da hakemin taç verdiği bir pozisyonda Fenerbahçe’nin, Fernandao’nun kafasıyla bulduğu golle skoru belirledi.

HAKEM SÜZEMEDİ

MAÇ içindeki gerginlikler birçok futbolcuya yakışmadı. Hakemin bu pozisyonları süzgeçten iyi geçirememesi de tansiyonunun artmasının nedeni oldu. Pereira, yorgunluğu hissedilen takımda orta sahaya bir takviye yapsaydı, belki de oyundaki düşüşlerin de önüne geçebilirdi. Ama kazanan Fenerbahçe hem galibiyet serisini devam ettirdi hem de liderliğe yükseldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!