Seri başında sezon finali

Güncelleme Tarihi:

Seri başında sezon finali
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 23:13

Önce Serena Williams ve Maria Sharapova şimdi de Victoria Azarenka veda etti.

Haberin Devamı

Avustralya Açık’ta kadınların 1 ve 3 numaralı seri başından sonra 2 numaralı seri başı Azarenka da elendi. Belaruslu raket Polonyalı Radwanska’ya üç set sonunda boyun eğdi.

AVUSTRALYA Açık tek kadınlarda ilk üç seri başı yarı finali göremedi. 1 numaralı seri başı ABD’li Serena Williams ve 3 numaralı seri başı Rus Maria Sharapova’nın 4. turda elenmesinin ardından 2 numaralı seri başı Belarus Victoria Azarenka da dün çeyrek finalde Polonyalı Agnieszka Radwanska 6-1, 5-7 ve 6-0’lık setlerle elendi.
Radwanska, daha önce 4 kez çeyrek final gördüğü Avustralya Açık’ta ilk kez yarı final biletini aldı. Günün bir diğer çeyrek finalinde 20 numaralı seri başı Slovak Dominika Cibulkova, 11 numaralı seri başı Romen Simona Halep’i 6-3 ve 6-0’lık setlerle geçti. Cibulkova yarı finalde Radwanska ile karşılaşacak. İki tenisçi arasında oynanan 5 maçta Radwanska’nın 4-1’lik üstünlüğü bulunuyor. Kadınlardaki diğer yarı final mücadelesi ise 19 yaşındaki 30 numaralı seri başı Kanadalı Eugene Bouchard ile 4 numaralı seri başı Çinli Li Na arasında oynanacak.

Haberin Devamı

DÖRDÜ DE İLK GRAND SLAM İÇİN OYNAYACAK

AVUSTRALYA Açık’ta tek kadınlar yarı finalistlerinden şampiyon kim olursa olsun bu turnuvadaki ilk zaferini yaşayacak. 2009’da başladığı profesyonel tenis hayatının en iyi turnuvasındaki yürüyüşünü sürdürmek isteyen Bouchard, 2011 ve 2013’de çıktığı finalin ardından bu kez şampiyonluğa ulaşmak isteyen Li Na, 2012’de Wimbledon’da final oynayarak yaklaştığı grand slam şampiyonluğunun hayalini kuran Radwanska ya da 2009 Fransa Açık’tan sonra 2. kez bir grand slam yarı finali oynayacak Cibulkova’dan hangisi şampiyon olursa olsun Avustralya’da kupaya adını ilk kez yazdıracak. Bu isimler ülkelerine de ilk zaferi tattırmış olacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!