Sergen - Tugay nerede

Güncelleme Tarihi:

Sergen - Tugay nerede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Arnavutluk maçında alınan 4-1'lik yenilgi kamuoyunu şoke etti. A Milli Takımın Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yanlış kadro oluşturduğu, iki süper starı Milli Takıma almadığı gerekçesiyle eleştiriliyor...

SERGEN:

Bir takımın kaderini belirlediğim çok maç olmuştur. Sergen farkı hem milli takımda hem de kendi takımımda hemen farkedilir.

Ve TUGAY

Bu konuya hiç bir yorum getirmek istemediğini söylerken, Denizli'ye olan öfke ve kızgınlığı da gözlerden kaçmıyor...

Değişik yorumlar

Milli Takımımızın Arnavutluk yenilgisi, ardından çeşitli yorumlar getirilirken, özellikle iki yıldız futbolcu Sergen ve Tugay'ın kadroda bulunmayışı değişik polemiklere neden oldu. Futbol otoriteleri özellikle orta sahadaki Arnavutluk hakimiyetinin, Milli Takım'ın bu alandaki teknik yetersizliğinden kaynaklandığı görüşünde birleşti.

Ağır görev

Yine aynı çevreler, bu alanda Oğuz'un tek başına ağır bir görev üstlendiğini, Tugay ve Sergen gibi teknik özelliklerle donatılmış isimlerin kadroya alınmayışının bu futbolcunun başarısını da sınırlı tuttuğu yolunda görüş belirttiler. Ayrıca, orta sahanın fizik ve teknik yönden gerekli beceriyi gösterememesinin savunmadaki paniği körüklediği görüşü ağırlık kazandı.

Ben mi çalımcıyım?

Bu arada Milli Takım'a alınmayışına üzülen İstanbulspor'un yıldız futbolcusu Sergen Yalçın, ‘‘Karar Denizli'nindir’’ derken, kendisini çalımcı olarak niteleyenlere de şunları söyledi: ‘‘Teknik adamların çoğu koşan adam arıyor. Ama şu gerçek ki, teknik kapasitesi olmayan takım kesinlikle başarı sağlayamaz.’’

Sergen farkı

Sergen bu konudaki görüşlerine şu sözlerle devam etti: ‘‘Söylediğim gibi bazı teknik adamlar koşan adamlara çok meraklı. O zaman orta sahalarına atlet futbolcu monte etsinler. Ben kendi adıma konuşuyorum. Tekniğimle bir takımın kaderini belirlediğim çok maç olmuştur. Sergen farkı hem milli takımda hem de kendi takımımda hemen farkedilir.’’

Eski bir olay

Sergen böyle konuşurken, Tugay'ın da Milli Takım'a alınmayışına çeşitli yorumlar geldi. Bunların en ilginci de yine bir milli maç öncesi Mustafa Denizli tarafından kamp kadrosundan çıkartılan, daha sonra göstermelik olarak tekrar kadroya dahil edilen Tugay'a Mustafa Denizli'nin kestiği bir ceza olarak gösterildi.

Öfke ve kırgınlık

Otoriteler, Milli Takım'da sayısız başarıları bulunan ve 49 kez milli olan Tugay'ın, üstelik formda olduğu bir dönemde sırf geçmişte yaşanan bir olaydan dolayı forma giyememesini ay yıldızlı takım için bir eksiklik olarak değerlendirdi. Tugay ise, bu konuya hiç bir yorum getirmek istemediğini söylerken, Denizli'ye olan öfke ve kızgınlığı da gözlerden kaçmadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!