Serena Williams kardeşinden çekiniyor

Güncelleme Tarihi:

Serena Williams kardeşinden çekiniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 09:50

Wimledon'ın yıldızı Serena Williams, DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı Serena Williams, "Kardeşim çok zorlu bir oyuncu. Bu yıl ona karşı oynamak istemiyorum" dedi.

Dünya tenis tarihinin en başarılı kardeş oyuncuları olarak bilinen Williams kardeşler Wimbledon'da bugüne kadar dört kez tek bayanlar finalinde karşılaştı. Serana daha önce 2002, 2003 ve 2009 Wimbledon Turnuvası finalinde kardeşi Venüs'ü mağlup ederek şampiyon oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon Tenis Şampiyonasın'da 1 numaralı seribaşı raket ABD'li Serena Williams, merkez kortta iki kez üst üste Grand Slam şampiyonu olan Rus raket Sharapova'yla 4'üncü turda bugün karşı karşıya geldi.

Kariyerinde 12'si "Grand Slam"lerde olmak üzere toplam 36 şampiyonluğu bulunan 29 yaşındaki Serena Williams, Wimbledon'ın tarihinde şampiyon olan en genç 3'üncü kadın raket unvanına sahip Rus Sharapova'yı 7-6-11-9 (tie break)-6-4 setlerle 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı

"KARDEŞİME KARŞI OYNAMAK İSTEMİYORUM"

Karşılaşmanın sona ermesinin ardından basının karşısına çıkarak gazetecilerin sorularını cevaplandıran Williams, "Bugünkü karşılaşma oldukça zordu ve sen çok iyi oynadın. Bu maçın ardından bu yılda kardeşin Venüs'e karşı oynayacağını hissettin mi?" şeklindeki soruya, "Eğer oynayacağım iki maçta galip gelirsem Venüs'ün de iki maçı var, ikimiz de kazanırsak tekrar final oynayacağız. Venüs çok iyi ve zor bir oyuncu. Açıkçası bu yıl ona karşı oynamak istemiyorum. Turnuvadaki en güçlü rakip olduğunu biliyorum ve her maçında başarılı olması için destekliyorum ancak finalde tekrar karşı karşıya gelmek istemiyorum" şeklinde cevap verdi.

Sharapova'nın bugünkü maçta kendisini çok zorladığını ifade eden Serena, 'Sharapova ve ben farklı tarzda oynayan iki oyuncuyuz. Karşılaşma boyunca çok iyi servisler kullandım, Sharapova da güçlü vuruşlarla karşılık verdi. Son maçımızdan bu yana Sharapova'yı daha iyi ve tekniklerini daha geliştirmiş gördüm, beni daha sert servisler atmaya ve zorladı" şeklinde konuştu.

MAÇ BOYUNCA HEYECAN DORUKTAYDI

Haberin Devamı

İki raket, bugüne kadar toplam 7 kez karşı karşıya geldi. Serena Williams 5, Maria Sharapova ise 2 kez korttan galibiyetle ayrıldı.

İlk setin 4. oyununda Sharapova'nın servisini kıran ve 3-1 öne geçen Serena Williams'a Rus raket bir sonraki oyunda rakibinin servisini kırarak yanıt verdi. İki raket de kendi servis oyunlarını alınca kazananı belirlemek için "Tie-break" uygulamasına gidildi. "Tie-break"te rakibine 11-9 üstünlük sağlayan Serena Williams, 57 dakika süren ilk seti 7-6 kazandı.

2. setin 3. oyunu 15-15 beraberlikle devam ederken, Rus Sharapova'nın iki kez üst üste çift hata yapmasını iyi değerlendiren ve servisini kıran ABD'li tenisçi 2-1 öne geçti. 8'inci oyunu Sharapova'ya puan vermeden alan ve skoru 5-3 yapan Serena Williams, servis kullandığı 10. oyunu da alarak 2'inci seti 6-4 kazandı ve çeyrek finale adını yazdırdı.

Haberin Devamı

Merkez kortta 1 saat 37 dakika süren karşılaşmada Serena Williams, 19 "ace" attı, 17 basit, 5 çift hatayla oynadı. Sharapova ise 3 "ace" yaptığı mücadeleyi, 18 basit, 7 çift hatayla tamamladı.

İlk servisinin oyuna girmesinde yüzde 68'lik başarı yakalayan ABD'li Williams, kullandığı 50 ilk servisten 42'sinde puanı hanesine yazdırdı. Sharapova da attığı 42 ilk servisten 31'inde puan aldı.

Serena Williams, servis kırmak için yakaladığı 2 fırsattan 2'sini de değerlendirirken, Rus tenisçi ise 1 kez bu fırsatı yakadı ve bundan da yararlandı. Karşılaşmada ABD'li raket 75, Sharapova 66 puan kazandı. Maçın en hızlı servisini ise saatte yaklaşık 201 kilometrelik hızla Serena Williams attı.

Haberin Devamı

Serena Williams, bu yıl katıldığı Avustralya Açık'ta şampiyon olurken, Fransa Açık'ta çeyrek finalde elendi. Kariyerinde 22 şampiyonluğu olan ve Wimbledon'da 2 kez de yarı final oynama başarısını gösteren Sharapova ise bu sezon Avustralya Açık'ta 1. turda, Fransa Açık'ta ise 3. turda turnuvaya veda etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!