Serdar Uluer: Aybaba ve Patrick

Güncelleme Tarihi:

Serdar Uluer: Aybaba ve Patrick
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2001 00:00


Serdar ULUER
Haberin Devamı

Askerler savaşır, savaşı komutanlar kazanır. Rakibini iyi inceleyen, onun güçlü taraflarını pasifize eden, kendi silahlarını en iyi şekilde kullanan zafere ulaşır. Dün de öyle oldu. Samet Aybaba, trilyonluk F.Bahçe'yi dize getirdi.

Maç öncesi sarı lacivertlilerin teknik kapasite olarak kağıt üstündeki bariz üstünlüğü yağan yağmurla yok olup gitti. İstanbul ekibinin ağır defans adamları, Ümit Karan, M'Bayo ve Kona karşısında çok zorlandı. Nitekim, Abdullah'ın kaçırdığı M'Bayo ile Zoran Mirkoviç'in ‘‘buyur at’’ dediği Ümit Karan, G.Birliği'ne iki gol kazandırdı.

Ancak, F.Bahçe'yi yıkan Patrick oldu. Baliç, Ogün ve Revivo'nun muhteşem şutlarını kalesinde panter kesilerek kurtaran Belçikalı kaleci, arkadaşlarının da direncini ikiye katladı. Uzatmalar sonrası gelen penaltılarda da Ogün ve Serhat'ın vuruşlarını önleyerek kupanın Ankara'ya taşınmasında en büyük etken oldu.

Johnson'un erken golü ile Andersson'un 2-1'lik kabusa son veren plasesi sadece maçı uzatmaya yetti F.Bahçe için. Ancak, maç boyu özellikle defansta büyük hatalar yapan sarı lacivertliler, 18 yıl sonra ayağına kadar gelen kısmeti teperken, belki de bu sezonki en büyük hüsranı yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!