Serbestte Harun şoku

Güncelleme Tarihi:

Serbestte Harun şoku
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Altın madalya beklediğimiz 58 kilo güreşçimiz Harun Doğan, ilk maçında Belarus Alexander Huzan’a tuşla yenildi.

41. Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası'nın ikinci gün sabah seansında 8 maçın 6'sından galip ayrıldık. Altın madalya beklediğimiz 58 kilo güreşçimiz Harun Doğan, Belarus A.Huzan'a 26 saniyede tuş oldu. Güreşçimiz rakibine bir puanlık supleks atarken başı rakibinin altında mindere sertçe vurduğu anda bayıldı. O anda da Rus, güreşçimizin sırtını mindere yatıştırdı. Karara itiraz ettik, ancak sonuç değişmedi.

85 kiloda Ali Özen, Çek Miroslav Valka'yı künde ile köprüye getirdi, 2.48'de 11-0 teknik üstünlükle yendi. 130 kiloda Aydın Polatçı, Ruslar'ın Avrupa ve Dünya Şampiyonu David Moussaoulbeş'i harika bir taktik savaşından sonra 1-0 yendi. Güreşçimiz Rus bacağına dalarken tek bacak kaptı, sürdü, bastırdı ve tek puanı alıp bu erken finali kazandı. 69 kiloda Yüksel Şanlı, birinci turda Macar Janos Forızs'u daldı, bastırdı, çırptı, 4-0 yendi.

Yenilenler grubunda mücade eden 54 kiloda Mevlana Kulaç, Polonyalı Stanislav Surdyka'yı 6-3 yendi ve beşinci tura yükseldi. 63'de Faruk Güzel, Macar Zsolt Bankuti'yi köprüye getirdi, 5-2 yendi ve beşinci tura çıktı. 76'da Nuri Zengin, Estonyalı Küllo Koiv'i daldı, bastırdı, 3-2 yendi ve beşinci tura yükseldi. 97'de Ahmet Doğu Rumen Adrian Stanciu karşısında 4-0 galipken 1.31 saniyede kafa kolla ikinci kez tuşlanıp elendi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!