Şenol Güneş’i istemiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Şenol Güneş’i istemiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2005 01:40

Yönetim içindeki çatışma, futbolculara söz verilen iyileştirmelerin yapılmaması çöküşün başlıca nedeni oldu. Teknik direktör Güneş’in disiplin uygulamaları da futbolcuların tepkisini çekti.

TRABZONSPOR, Şampiyonlar Ligi’nden elenerek kulübün kasasına girmesi beklenen 10 milyon YTL’nin (10 trilyon lira) üzerinde bir gelirden de mahrum kalırken, erken çöküşün altında bir çok sorunun yattığı ifade edildi. Çözümlenemeyen bu sorunların başında da yönetim ve takım içinde sürekli çatışmalar yaşanması yatıyor. İşte satır başlarıyla bu sorunlar...

Transfer istenilen zamanda bitirilemedi.

Futbolculara daha önce söz verilen maddi iyileştirilme gerçekleştirilemedi.

Yöneticiler kendi aralarında sürekli tartışma kavgası Güneş’in de, takımının da moral motivasyonunu düşürdü.

Transferin yapılma biçimi ve alınan oyuncular yönetim ile Güneş arasında sürekli sorun oldu.

Yöneticiler Şenol Güneş’e karşı eski güvenlerini kaybetti.

Bu sezon sıkı bir disiplin politikası izleyen Güneş ile futbolcular arasında da sorun baş gösterdi. Güneş’i istemeyen birçok futbolcu yakın çevresine ‘Hocayla bu sezon işimiz zor’ diye yakındı.

Futbolcular, hazırlık döneminde çok fazla çalıştıklarını ve yorgun düştüklerini belirtti.

Rum takımı ile eşleşme milli bir davaya dönüştürüldü ve futbolcuları strese soktu.

Takım, Şampiyonlar Ligi’ne tam kadro hazırlanamadı.

Rumlar zafer sarhoşu

Anorthosis’in Trabzonspor’u elemesi üzerine Alithia gazetesi ‘Anorthosis, Kıbrıs’ı Türkiye’nin üzerine kaldırdı’ yorumu yaptı.

ANORTHOSİS’in 1-0’lık yenilgiye rağmen Trabzonspor’u elemesi Kıbrıslı Rumları sevince boğarken, basınlarında geniş yankı uyandırdı. Binlerce Rum Lefkoşa’da, Larnaka’da, Limasol’da sokaklara çıkarak mavi beyazlıların başarısını sabaha kadar kutladı. Takımlarını çiçek yağmuru ile karşıladı.

RUM BASINI: Politis: Bize çorapları çıkarttılar biz de onlardan turu aldık. Hadi by-bye. Güle Güle (Türkçe)

Fileleftheros: Glu glu glu. Burası Anorthosis ve tüm Kıbrıs bizi döktüğünüz Karadeniz’in derinliklerinden size konuşuyoruz.

Mahi: Magosa’nın yiğitleri. Türkleri küçük düşürdüler. Türkler kudurdu.

Alithia: Anorthosis, Kıbrıs’ı Türkiye’nin üzerine kaldırdı.

Simerini: Türklere Maraş vetosu. Kabadayılarımıza binlerce bravo.

Cyprus Mail: Anorthosis’in Türkiye’yi fethi

KKTC BASINI: Halkın Sesi: Yazıklar Trabzon’a

Ortam: Umulmayan taş baş yardı

Kıbrıslı: Trabzon’dan erken veda

Afrika: Trabzon’da Anorthosis zaferi

Kıbrıs: Trabzon başaramadı

Trabzon’da durulmaz

ANORTHOSİS
maçından sonra taraftarların, otobüsü taşlaması ve camlarını kırması, Trabzonsporlu futbolcular arasında şok etkisi yarattı. Özellikle yabancı oyuncular korku duyarken, kimi futbolcuların, ‘Bu şartlarda Trabzon’da durulmaz’ dedikleri ifade edildi. Yöneticiler ve teknik kadro ise futbolcuları sakinleştirmeye çalıştı.

Futbolcularla toplantı

TRABZONSPOR
Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbolcularıyla bir toplantı yaptı. Güneş’in futbolcularına, ‘Bu şehir Trabzonspor ile yatıyor, kalkıyor. Bu nedenle sorumluluğunuz büyük. Kazansaydınız büyük sevinç yaşanacaktı, kaybettiniz, şimdi de tepki oluşuyor. Bunlara saplanıp kalmayın. Sevinmek istiyorsanız daha çok çalışmanız gerek’ dediği öğrenildi.

Yattara gönderilecek

TRABZONSPOR
Başkanı Atay aktuğ, İbrahima Yattara’nın ilk Anorthosis maçında kırmızı kart görmesini hiç affedemiyor. Aktuğ, ‘Yattara büyük bir sorumsuzluk örneği sergiledi. Onu kovabiliriz. İyi para veren olursa gönderebiliriz’ dedi.

Gerald Lehner: Penaltı verseydim üzülürdüm

TRABZONSPOR-Anorthosis maçının Avusturyalı hakemi Gerald Lehner, aklının penaltı beklenen pozisyonda kaldığını dile getirdi. Lehner, penaltı pozisyonunu göremediğini ve yardımcı hakeminin oyunu devam ettirmesi ile muhtemel penaltı kararına hükmetmediğini belirterek şöyle dedi: ‘Pozisyonu TV’den defalarca izledim. Bize göre maç içinde Anorthosisli oyuncu yüzünü korumak için eliyle yüzünü kapattı. TV’den izlediğimizde ise beyazlı oyuncunun elinin yüzünde değil, biraz daha üstte olduğu kanısına vardık, üzgünüz. Penaltı verseydim yine üzülürdüm. Çünkü gerçekten de çok net bir elle oynama yok.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!