Şenes Erzik’in gözü UEFA’nın zirvesinde

Güncelleme Tarihi:

Şenes Erzik’in gözü UEFA’nın zirvesinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2005 01:52

2007 yılında yapılacak seçimlerde UEFA Başkanlığı’na aday olmayı düşündüğünü belirten Şenes Erzik, ‘Seçimlerde politik faktörler de rol oynayacak’ dedi.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 2007 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olmayı düşündüğünü belirterek, ‘Türk insanına UEFA Başkanlığı gururunu yaşatmak isterim’ dedi. ‘1. Kapadokya Tanıtım Ödülü’nü almak için geldiği Ürgüp’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erzik, UEFA Başkanlığı seçimlerinde politik faktörlerin de büyük rol oynayacağını kaydetti.

Sporun kabadayıları

Erzik, ‘Türkiye’nin Avrupa Birliği yolunda, Avrupa’nın nasıl kabadayı ülkeleri varsa, sporda da bu kabadayı ülkeler var. Onların desteği olmadan bu iş zor. Ancak Türk insanına bu gururu yaşatmayı isterim. Seçimlerde politik faktörler de rol oynayacak. 5 büyükler olan Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya, bu görevi başka birine bırakmak istemez. Bu iş için çok iyi hesap yapmak gerekir. UEFA’ya başkanlık görevi, dilemek, temenni etmekle de olmaz’
dedi.

Spora siyaset karışmıyor

Erzik,
Türkiye’de spora siyaset karıştığı iddialarına katılmadığını da belirterek, ‘Spora siyaset karışamaz. Çünkü sporun kendi politikası, kendine ait bir siyaseti var. FIFA ve UEFA prensipleri, hükümetlerin futbola karışmamaları şeklindedir. Bu da FIFA’ya üye 205 ülke için geçerlidir. Zaman zaman bu gibi sıkıntılar Afrika ülkelerinde yaşanıyor. Ancak Türkiye’de böyle bir sıkıntı asla söz konusu değil’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!