Sen yeter ki spor yap

Güncelleme Tarihi:

Sen yeter ki spor yap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 10:47

Spora ilgiyi artırmak ve başarılı sporcular yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla amatör spor kulüplerine destek veren Küçükçekmece Belediyesi bu yıl da ilçede bulunan amatör kulüplere malzeme yardımı yaptı. İlçede sporun gelişebilmesi için hiçbir fedakarlık ve yatırımdan kaçınmayan Küçükçekmece Belediyesi, formadan tekmeliğe toplamda 8 bin adet spor malzemesini Küçükçekmece Nikah Sarayı'nda düzenlenen şölenle dağıttı.

Haberin Devamı

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği'yle ortaklaşa düzenlenen yemekli toplantıya Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez, Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Seymen Gençtürk İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nedim Hayri Eğin, amatör kulüp başkanları, yöneticileri ve sporcular katıldı.

 

SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞİYOR

 

Sunuculuğunu ünlü spor spikeri Ersin Düzen'in yaptığı şölende konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sporun insan hayatındaki önemine ve ilçedeki sportif hedeflere dikkat çekti. Sporun gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve onların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bakımından çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Yeniay, dünyada hızla artan obezitenin önüne sporla geçilebileceğini söyledi. Amatör sporun mutlaka desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Yeniay, 2012 yılı Spor Başkent'i seçilen İstanbul'un bir ilçesi olarak hedeflerinin spor altyapısını geliştirmek olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Küçükçekmece'de yaşayan her bireyin mutlaka bir spor dalıyla buluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Başkan Yeniay, "Gerek amatör spor kulüplerimiz açısından gerekse vatandaşlarımızın spor yapabilmelerine yönelik yatırımı önemsiyoruz. Bu noktada önümüzdeki yıl itibariyle önemli yatırımlarımız olacak. Yeni spor alanları yapmak ve elimizdekileri daha efektif hale getirmek zorundayız. Yapılan spor alanlarının herkesin rahatça kullanabileceği hale getirilmesi gerekmekte. Bu açıdan bu alanların bulunduğu bölgede 5 bin veya 10 bin kişiye fitness, aerobik ve step gibi dallarda faydalı olmasını arzu ediyoruz" dedi.

 

KÜÇÜKÇEKMECE DÜNYA ŞAMPİYONLARI ÇIKARACAK GÜÇTE

 

Amatör spor kulüplerine desteÄŸe devam edeceklerinin altını çizen BaÅŸka Yeniay, özellikle eÄŸitmen sorunu çözme ve diÄŸer amatör kulüplere de malzeme yardımı konusunda karara vardıklarını müjdeledi. Yakında hizmete girecek olan Küçükçekmece Arena'da ile birlikte bireysel sporlarda da büyük aÅŸama kaydedileceÄŸini söyleyen BaÅŸkan Yeniay, "Sadece futbolla sınırlı kalmayacağız. Önümüzdeki günlerde tenis kortlarını yaygınlaÅŸtıracağız. Bu alanda kulüpler oluÅŸturacağız ve büyük organizasyonlar gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Ayrıca ilçemizde birÂgölümüz var. Bu gölü uluslararası su sporları alanında deÄŸerlendirmek istiyoruz. Bu ilçe dünya ÅŸampiyonları çıkaracak potansiyele sahip. Bu manada bizim mutlak suretle gayret göstermemiz gerekiyor" diye konuÅŸtu.

 

Haberin Devamı

OFLU ALİ ŞÖLENE RENK KATTI

 

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez ise sporun birleştirici özelliğine değindiği konuşmasında Küçükçekmece Belediyesi'ne amatör spor kulüplerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Küçükçekmece'deki amatör spor kulüplerinin sadece malzeme alanında değil yatırım ve ulaşım alanlarında da destek gördüğünü bildiğini ifade eden Düşmez, diğer ilçelerin de bu konuma geleceğini umduğunu kaydetti. Düşmez konuşmasının ardından Başkan Aziz Yeniay'a sporun gelişmesi için verdiği hizmetlerden dolayı plaket takdim etti.

 

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Seymen ise konuşmasında ilçedeki spor kulüplerinin bugüne kadarki faaliyetlerinden bahsetti. Konuşmaların ardından sahneye Oflu Ali olarak bilinen Ali Öztürk sahneye çıktı. Oflu Ali fıkralarıyla şölene renk kattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!