Sekiz Türk sporcu finalde

Güncelleme Tarihi:

Sekiz Türk sporcu finalde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 11:13

Dünya Muay Thai Şampiyonası'nda 8 Türk sporcu finale yükseldi.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde devam eden şampiyonanın 5. gününde ringe çıkan 11 Türk sporcudan 6'sı finale çıkmayı başardı. Daha önce finale yükselen iki sporcuyla birlikte, finallerde mücadele edecek Türk sporcu sayısı 8 oldu.

Finale yükselen sporcular Burhan Erdem, Vedat Uruç, Erburak Can, Erdoğan Alperen, Hayri Doğan Hozanlı, Abdulmenaf Atalay, İrem Akın ve Tuğçe Sezer, altın madalya için mücadele edecek.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şahin Eroğlu, takımın performansının çok iyi olduğunu belirterek, “Beklediğimizi aldık. Altın madalyalar çok yakın” dedi.

Türkiye Muay Thai Federasyonu (TMTF) Başkanı Halil Durna da, “Bu yıl yapılan alt yapı ve eğitim kamplarının çok işe yaradığı ortada. Hedefimiz 2014 Dünya Şampiyonası'nda tüm dünyanın lideri olmak. Gelecek yıl milli takıma özgü, özel bir proje uygulayacağız” diye konuştu.

Başkan Halil Durna'ya plaket

Bu arada TMTF Başkanı Durna'ya, federasyonun başarılı projeleri ve Avrupa Şampiyonası organizasyonu nedeniyle plaket verildi.

Durna plaketini, şampiyona sırasında yapılan Uluslararası Muay Thai Federasyonu (IFMA) Olağan Genel Kurulu'nda aldı.

Genel kurula, TMTF Başkanı ve IFMA Yönetim Kurulu Üyesi Durna, TMTF Başkan Vekili ve Avrupa Muay Thai Federasyonu Asbaşkanı (EMF) Hasan Yıldız katıldı.

Kurulda Dünya Muay Thai Konseyi ve IFMA tarafından hazırlanan, ortaklarından birinin Türkiye olduğu ve Türkiye ayağını EMF Asbaşkanı Hasan Yıldız'ın yürüteceği İpek-Yolu Projesi de masaya yatırıldı.

Hasan Yıldız ayrıca, Dünya Çocuklar Şampiyonası ile ilgili bir sunum yaptı. İstanbul'un tanıtıldığı kısa bir filmin de yer aldığı sunum, 80 ülkeden 150 temsilcinin katıldığı toplantıda oldukça beğenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!