Şekerspor bataktan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Şekerspor bataktan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2006 00:13

Sergen Yalçın’ı kadrosuna katan 2.Lig B Kategorisi takımlarından Şekerspor, 1997-98 sezonunda ilk kez mücadele ettiği (o zamanki adıyla) 1. Lig’den düşmüştü. Sonrasında hızlı bir çöküş süreci yaşayan kulüp, özelleştirme kapsamında sahipsiz kaldı.

Şekerspor, birer yıl arayla önce 2. Lig B Kategorisi’ne ardından da 3. Lig’e düştü. Ekonomik anlamda sıkıntı içine giren kulüp, yabancı oyuncu transferlerinden doğan 330 bin dolar borcu FIFA’ya ödemeyince, kalan oyuncularına lisans çıkaramadı. Liglere iştirak edemediği için de tüm oyuncuları dağıldı.

Bir anda kaderi değişti

Yeşil beyazlılar geçen sezona ise, KC Group ve Etimesgut Belediyesi’nin ortaklaşa girişimi ile satın alınarak ve menajerliğe Adnan Sezgin’i getirerek başladı. Yeniden yükselişe geçen kulübün ilk toplantısında da "5 yıl içinde Süper Lig’e çıkma" hedefi konuldu. Takım geride kalan sezonda 3. Lig 2. Grup’ta mücadele etti ve şampiyon olarak 2. Lig B Kategorisi’ne yükseldi. Teknik direktörlüğünü Bahri Kaya’nın yaptığı ekipte; Mustafa Kocabey, Nuri Çolak, Faruk Sarman, Hüseyin Karakayış, Osman Özköylü, Mehmet Altıparmak ve Ahmet Arslaner gibi 1. Lig tecrübesi olan oyuncular da forma giyiyor.

Başkent ekibinin idari menajeri Süleyman Tekgül, Şekerspor’un koca bir çınar olduğunu ve onu yeniden yeşertmek için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Süper Lig ya da 2. Lig A Kategorisi ekiplerinden birine ekonomik destek sağlamak yerine eti ve kemiğiyle bizim olan bir takım istedik. Başlangıçta Süper Lig için 5 yıl hedefi koymuştuk ama bu süreyi kısaltacağımızı düşünüyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!