Şehmuzlaşmayalım

Güncelleme Tarihi:

Şehmuzlaşmayalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 1998 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Erkan gelecek bir siyasi seçim için Genel Müdür Sn. Muzaffer Gültekin ve Avcılık Dairesi Başkanı Sn. Bahri Kalınkütük enerjilerini gömüldükleri makam odalarında ve Meram Bağları'nda toplaya dursunlar, ördekle, kınalı kekliği ayırt etmekten yoksun, Şb. Müdürü Şehmuz Kıraç Bey, çok anlarmış gibi her konuya maydonoz oluyor. Milli Parklar ve Avcılık Genel Müdürlüğü'nün yönetimine sanki el koymuş, her şey Şehmuz Bey'den soruluyor, cevaplarını da doğru, yanlış, sadece kendisi veriyor. Ne söylediğini, ne de yaptığını anlayabilene aşk olsun! Yanlış hatırlamıyorsam Sayın Halit Dağlı'nın bakanlığı döneminde kontrollere çıkmaya helikopter alabilmek için göbeğimiz çatlamıştı. Şimdi gelin görün ki, ormanın helikopterleri her hafta sonu Şehmuz Bey'in emrinde. Görev belgesinde; Konya/Bozdağ üretme alanının teftişi, kurtlardan arındırma operasyonunun yürütülmesi, yine helikopterlerle yaban koyunu adedinin semadan! sayımı yazılı olmalı.

OLACAK İŞ DEĞİL!

Bu görevler dışında, kuşbakışı rastgetirdikleri kurtların helikopterlerden aşağı kurşunlanarak öldürülmeleri, avcıların elinden zabıtsız tüfeklerin toplanıp, sonra sessizce geri verilmesi ile karşı koyanların tokatlanması eylemi de; Genel Müdür Yardımcısı'nın gözetiminde, yine Şehmuz Bey'imizin özverili hizmetleri arasındadır. Hazır söz bu arkadaşdan açılmışken, helikopterle hayvanlara verdiği zararlar yetmiyormuş gibi bu sefer de; resmi görevliler dışında, komşu köyden topladığı köylülerin de katılımıyla kalabalık bir grup insana, 28 Şubat 1998 günü Bozdağ üretme istasyonunda dağ koyunu sayımı yaptırmasıdır! Köylü çobanlarımız dahi bu yavrulama döneminde davar köpeklerini bağlı tutup, gebe hayvanlara zarar verilmesini önlerler! Bizim orman müdürü ise sayımcıları tek sıra, tel örgünün içine dizmiş, avcı kolu yürüyüşüyle koyun sayımı yaptırmış ve 491 adet olarak resmi kayıtlarına geçirmiştir. İnsanlardan, tepelerindeki helikopterden kaçmak isterken, kayalardan atlayan ya da tel örgülere toslayan hayvanlardan acaba kaç tanesi düşük doğum yapmıştır! Şehmuz Efendi farkında mıdır? Hadi kendisi ormancı değildir, Harran'la Konya Ovası'nı birbirine karıştırmış olabilir! Peki Yüksek Orman Mühendisi olan Genel Müdürü nasıl olmuş ta hem de üç kez olmak üzere, uçaklı, uçaksız bu vahşet sayımına onay vermiştir!

Şehmuz Bey'in maceralarını tek bir makalede toplayıp yayınlamak bana kalırsa haksızlık olur, devamını başka bir gün için saklayalım. Ancak, tezelden hayvanlar aleminden ve matematiksel icraatlardan olabildiğince uzak tutalım. Tüm hayvanların yavrulama ve kuluçka dönemindeyiz! Rahat bırakalım, huzurlarını bozup, Şehmuzlaşmayalım.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!