Şehirde Türk Müziği Günleri

Güncelleme Tarihi:

Şehirde Türk Müziği Günleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Her zevke göre müzik etkinliklerinin yapıldığı İstanbul'da bugünden itibaren 7. İstanbul Türk Müziği Günleri başlıyor. Turkcell'in ana sponsorluğunda, Gen-Pa'nın co sponsorluğunda, Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk Müziği Dernek ve Vakıflar Dayanışma Konseyi'nin (MÜZDAK) düzenlediği 7. İstanbul Türk Müziği Günleri, bu yıl da Türk Müziği severlere yoğun bir program sunacak. Klasik Türk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk Pop Müziği dallarında dokuz topluluk, yirmi üç sanatçının yer aldığı programda ayrıca müziğin sorunlarının tartışılacağı ‘‘Müzikte 2000'' konulu bir sempozyum yapılacak.

İstanbul Türk Müziği Günleri'nde bugün saat 20.30'da İTÜ Maçka Mustafa Kemal Amfisi'nde (Eski G.) ‘‘Türküler Sevdamızdır'' başlıklı gecede solistler Cem Çelebi, Kutsal Evcimen, Tolga Sağ ve Erdal Erzincan sahneye çıkacak. (Davetiye ve bilgi için tel: (0212 258 42 55, davetiyeler AKM gişelerinden temin edilebilir.)

6 Mayıs Cumartesi günü saat 15.30'da Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonu'nda Dede Efendi Musıki Derneği'nin konseri var. Nadir Şen'in yöneteceği konserin solisti Gökhan Sezen. (Davetiye ve bilgi için tel: 660 30 49). Günün ikinci konseri saat 20.30'da AKM Konser Salonu'nda. Eyüp Musıki Derneği'nin konserini Y.Doç. Cengiz Ünal yönetecek, solist Umut Akyürek. (Davetiye ve bilgi için tel: 0212 564 25 74)

7 Mayıs Pazar günü saat 15.30'da Hamdi Demirci yönetimindeki Beşiktaş Musıki Derneği bir konser verecek, solist Tuğçe Becerikli. (Davetiye ve bilgi için tel: 0212 258 15 11). Saat 20.30'da AKM Konser Salonu'nda Koyutürk Tango Orkestrası, ‘‘Dünden Bugüne Tango'' adlı, solist olarak Erdener Koyutürk'ün katılacağı bir konser verecek. Konser sonrası MÜZDAK tarafından Türk Müziği Hizmet Ödülleri verilecek. Türk Sanat Müziği'nin ünlü sesi Müzeyyen Senar, koro şefi Rıza Rit, bestekár Semahat Özdenses, Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu ile Necdet Yaşar ve müziğe yeni sesler kazandıran ADA Müzik şirketi ödül alacaklar. (Davetiye ve bilgi için tel: 0212 259 47 92, davetiyeler AKM gişelerinden temin edilebilir.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!