Şehirde tiyatrolu günler

Güncelleme Tarihi:

Şehirde tiyatrolu günler
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Osmanlı Devleti'nin 700. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen ‘‘1. Türk Dünyası Tiyatro Günleri’’, yarın saat 19.30'da CRR Konser Salonu'nda düzenlenecek açılış oyunu ‘‘Fotoğrafçı’’ ile (Ortaoyunu) başlıyor.

İstanbul yeni bir uluslararası etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Kültür İşleri Daire Başkanlığı'nın düzenlediği ‘‘1. Türk Dünyası Tiyatro Günleri’’ uzak diyarların tiyatrolarını bir araya getiriyor. Etkinlik; Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Tataristan'dan gelen birer topluluğun katılımıyla 12 Mart'a kadar devam edecek. Bir hafta boyunca İstanbullu tiyatro sevenlerle buluşacak topluluklar, oyunlarını Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi ve Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde sergileyecekler.

Yarın saat 19.30'da CRR Konser Salonu'nda açılış oyunu olarak sahnelenecek ‘‘Fotoğrafçı’’ (Ortaoyunu), yazılı bir metne bağlı olmayan bir tuluat oyunu. Sadece konuları belli olan oyunun yönetmenliğini Y. Kenan Işık ve Haşmet Zeybek yaparken, ‘‘Kavuklu’’yu Feridun Akkaya, ‘‘Pişekâr’’ı da Erhan Abır canlandırıyor. ‘1. Türk Dünyası Tiyatro Günleri’ne Türkiye'yi temsilen katılan diğer oyunlarsa Ekrem Reşit Rey ve Cemal Reşit Rey'in ‘‘Lüküs Hayat’’ opereti ve Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ‘‘Huzur’’ isimli oyunu. Kırgızistan'ın Cengiz Aytmatov'un yazdığı ve Mayramben Sagınbencov ile İsken Rısuulov'un yönettikleri ‘‘Sarı Özen Stepi'nin Cezası’’ isimli oyun ile katıldığı tiyatro günlerinde Türkmenistan'ı temsil eden oyun, Dede Korkut Destanı'ndan uyarlanan ve K. Aşyır'ın yönettiği ‘‘Deli Dumrul’’. Azerbaycan; ünlü Azeri yazar Elçin'in yazdığı ve A.P. Neymetov'un yönettiği ‘‘Benim Sevimli Delim’’, Özbekistan ise Osman Azimov'un yazdığı ve Valijion'un yönettiği ‘‘Gündüzsüz Geceler’’ ile katılıyor tiyatro günlerine. Etkinliğin diğer konukları Kazakistan, C. Aytmatov ile M. Şahanov'un yazdığı ve R. Seytmenov'un yönettiği ‘‘Sokrat'ı Anma Gecesi’’ni, Tataristan da T. Minnullin'in yazdığı ve Marsel Selimcanov'un yönettiği ‘‘Eldermeşli Elmendar’’ isimli oyunu sunacaklar.

1.TÜRK DÜNYASI TİYATRO GÜNLERİ

AÇILIŞ

5 Mart Cuma 19.30 ‘‘Fotoğrafçı (Ortaoyunu)’’, CRR Konser Salonu

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

(Darülbedayi Cad. Harbiye)

6 Mart Cumartesi 20.30 ‘‘Benim Sevimli Delim’’

7 Mart Pazar 20.30 ‘‘Deli Dumrul’’

8 Mart Pazartesi 20.30 ‘‘Eldermeşli Elmendar’’

9 Mart Salı 20.30 ‘‘Sokrat'ı Anma Gecesi’’

10 Mart Çarşamba 20.30 ‘‘Sarı Özen Stepi'nin Cezası’’

11 Mart Perşembe 20.30 ‘‘Gündüzsüz Geceler’’

12 Mart Cuma 20.30 ‘‘Lüküs Hayat’’

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

(İskele Cad. Kadıköy)

6 Mart Cumartesi 20.30 ‘‘Gündüzsüz Geceler’’

7 Mart Pazar 20.30 ‘‘Sokrat'ı Anma Gecesi’’

8 Mart Pazartesi 20.30 ‘‘Sarı Özen Stepi'nin Cezası’

9 Mart Salı 20.30 ‘‘Deli Dumrul’’

10 Mart Çarşamba 20.30 ‘‘Eldermeşli Elmendar’’

11 Mart Perşembe 20.30 ‘‘Benim Sevgili Delim’’

12 Mart Cuma 20.30 ‘‘Huzur’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!