Seçimin ertelenmesi için bir neden yok

Güncelleme Tarihi:

Seçimin ertelenmesi için bir neden yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 00:00

Galatasaray’da seçim öncesi başkan adaylarının oy pusulalarının renkleri dün belli oldu. Buna göre Mehmet Helvacı kırmızı, Ünal Aysal sarı, Turgay Kıran da gri oy pusulası kullanacak.

Haberin Devamı

Kayyuma kalmaz

Uğurlu renk olarak adlandırılan kırmızıyı seçen Helvacı, seçimin 14 Mayıs’ta yapılması gerektiğini söyledi. Helvacı, “Seçim mutlaka olacak. 14 Mayıs tarihinde olması da en hayırlısı. Galatasaray’ın menfaatlerini düşünen herkes, seçimin 14 Mayıs’ta olması için elinden geleni yapmalı. Mahkeme kararı ne olursa olsun, seçimin ertelenmesi için neden yok. Böyle bir neden varmış gibi hava yaratılıyor. Bunu yapanlar, seçimi istemeyenler. Seçimle G.Saray huzur bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ise, Galatasaray’ın kayyuma kalmasının sözkonusu olmadığını belirterek, “Aslında hukukçuların genel görüşüne göre, mahkeme ile seçim sürecinin hiç alakası yok. Kayyum tespiti için yönetim kurulunun veya başkanın ortadan kalkması gerekiyor. İstifa etmiş başkan, yenisi seçilinceye kadar zaten başkandır. Kulüpte 14 Mayıs’ta da seçim var. 12 gün için kayyum olmaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!