Sebastien Loeb, 3’üncü şampiyonluğa koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Sebastien Loeb, 3’üncü şampiyonluğa koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2006 00:00

Dünya Ralli Şampiyonası parkurlarının artık resmen tek efsanesi Sebastien Loeb oldu. Citroen Xsara WRC ile yarışan Sebastien Loeb, bir önceki yarış olan Japonya Rallisi’nde elde ettiği zaferle tarihin en çok yarış kazanan pilotu unvanını 27 zaferle ele geçirmişti.

Japonya Rallisi’ne kadar parkurların matador lakaplı pilotu Carlos Sainz ile bu unvanı paylaşan Sebastien Loeb, sezonun 12’inci ayağı olan Güney Kıbrıs Rallisi’nde de rakip tanımadı ve tarihteki zaferler sayısını 28’e yükseltmeyi başardı. Loeb böylelikle Tommi Makinen; Carlos Sainz, Colin McRae gibi akla ilk gelen pilotları geride bırakarak ralli tarihine adını altın harflerle yazdırmanın keyfini yaşamaya başladı.

ÜÇÜNCÜ ŞAMPİYONLUK

Güney Kıbrıs Rallisi’ni de kazanarak zaferler sayısını 28’e çıkaran Sebastien Loeb aynı zamanda bu sezonun geride kalan 12 yarışından 8’ini ilk sırada tamamlamış oldu. Sebastien Loeb sezonun tamamlanmasına dört yarış kala en yakın rakibi olan Marcus Gronholm ile arasındaki puan farkını da 35’e yükseltmiş oldu. Sebastien Loeb sezonun kalan dört yarışında 35 puanlık farkı çok iyi değerlendirip kariyerinin arka arkaya üçüncü şampiyonluğuna imza atacakmış gibi görünüyor. Tabii ki ülke olarak bizim bundaki en önemli şansımız sezonun bir sonraki yarışının Türkiye Rallisi olması. Eğer Fransız pilot son iki yıldır adeta zorlanmadan kazandığı Türkiye Rallisi’nde istediğini alırsa sezonun kalan üç yarışını beklemeden şampiyonluğunu ilan etmiş olacak.

TÜRKİYE RALLİSİ

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 13’üncü ayağı olan "4. Türkiye Rallisi" Akdeniz Rivierası’nın en güzel şehirlerinden Antalya’da hız, deniz, güneş ve adrenalin sevenleri bekliyor. 12-15 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin güneyindeki en seçkin tatil beldelerinden biri olan Antalya’da Kemer-Kumluca sınırları içinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek organizasyon yine Dünyanın en iyi ekiplerini, teknolojinin en modern araçlarını ve rekabetin en keyifli sahnelerini, motor sporları severlere sergileyecek.

TOSFED tarafından açıklanan Türkiye Rallisi’nin programına göre yarış 12 Ekim Perşembe günü saat 19.45’de Antalya Cumhuriyet Meydanı’ndan verilecek olan startla başlayacak. Ekipler yarışın ilk günü olan 13 Ekim’de seyirci etabı da dahil olmak üzere dokuz, ikinci gün 7 ve yarışın son gününde de üç etabı geride bıraktıktan sonra saat 13.06’da finiş görecekler. Yarışta start alacak olan ekipler 351’i özel etap, 850’si normal etap olmak üzere toplam 1201 kilometreyi geride bırakacaklar. Belki de bu yıl son kez düzenlenecek olan Türkiye Rallisi’nde dünyanın en iyi ralli pilotlarını izleme şansını kaçırmayın.

Okyay WTCC’de gururumuz oldu

24 Eylül Pazar günü İstanbul Park Pisti’nde gerçekleştirilen WTCC Şampiyonası’nda Gillette M3 Power Kosifler pilotu İbrahim Okyay, tek Türk pilot olarak start aldı. Okyay, bağımsız sürücüler kategorisinde start alan 7 pilot arasında üçüncü sırayı alarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti. 21 pilotun start aldığı birinci yarışta, kategorisinin altıncısı olan Okyay, ikinci yarışta ise, ıslak zemine rağmen sınırları zorlayıp, yarışı üçüncü olarak tamamlamayı başardı. Bunun yanı sıra, İbrahim Okyay, Türk servis ekibiyle iki yarışta da, finişe ulaşarak WTCC tarihinde finiş gören ilk pilot ve ekip olma unvanını aldı. Dünyaca ünlü pilotlar arasında iki yarışta da iyi bir performans sergileyen İbrahim Okyay böylelikle ilk kez start aldığı organizasyonda ülkemizi başarıyla temsil etmiş oldu.

Zanardi ve Tarquini

İstanbul Park Pisti’nde düzenlenen Dünya Binek Otomobilleri Şampiyonası’nın (WTCC) ilk yarışında Alessandro Zanardi zafere uzanan isim oldu. BMW ile yarışan tecrübeli pilot yarışı ilk sırada tamamlarken, Seat ile yarışan pilotlardan Rickard Rydell ikinci, Gabriele Tarquini ise üçüncü oldu. WTCC’nin ikinci yarışında ise bu kez Seat Takımı adına yarışan Gabriele Tarquini sezonun ilk zaferini elde etti. Yarışı Peter Terting ikinci sırada tamamlarken, Nicola Larini Chevrolet ile üçüncü oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!