Schumacher'den ıslıkla İstiklal Marşı

Güncelleme Tarihi:

Schumacherden ıslıkla İstiklal Marşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2009 14:28

Fenerbahçe'nin eski kalecisi Alman Toni Schumacher, “Atatürk bu dönemde yaşasaydı, yine zamana hakim bir politikacı olurdu” dedi.

Haberin Devamı

Tatilini Manavgat'ın Titreyengöl mevkisinde bir otelde geçiren Fenerbahçe'nin ve Alman Milli Takımının eski kalecisi Toni Schumacher, eşi Yasmin ve kızı Perla ile Dr. Hüseyin Vural İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nu (Engelliler okulu) ziyaret etti. Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerle görüşen Schumacher, iş okulu yararına Titreyengöl'deki Aldiana Otel'de futbol turnuvası düzenlendiğini hatırlattı.
İş okulunda öğrencilerin yaptıklarından oldukça etkilendiğini belirten Toni Schumacher, okula belli aralıklarla yardımlara devam edeceğini bildirdi.

Okul ziyareti sırasında Atatürk posterlerini de inceleyen Toni Schumacher, ıslıkla İstiklal Marşı'nı da seslendirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Schumacher, Atatürk'e ilişkin şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Türkiye'nin kurucusu Büyük Atatürk, vizyonu olan büyük bir politikacıydı. Türkler Atatürk'ün büyüklüğünü bilerek müteşekkirler atalarına. Atatürk bu dönemde yaşasaydı, yine zamana hakim bir politikacı olurdu.”

Basın mensuplarının İstiklal Marşı'nı ıslıkla seslendirdiğini hatırlatması üzerine Schumacher, İstiklal Marşı'nın notalarının ve çalınış şeklinin kulağa çok hoş geldiğini vurgulayarak, zaman zaman ıslıkla İstiklal Marşı'nı seslendirdiğini belirtti.

Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin sonucuna ilişkin soru üzerine, maçın 2-1 Fenerbahçe lehine sonuçlanacağını tahmin ettiğini bildiren Schumacher, Fenerbahçe'nin Gaziantepspor önünde kaybettiğini, ancak teknik direktör Daum'un hataları tespit ederek hafta sonuna kadar takımı hazırlayacağına inandığını kaydetti. Schumacher, Fenerbahçe'nin Galatasaray önünde Kadıköy'den 3 puanla ayrılan taraf olacağını, maçın 2-1 sonuçlanacağını tahmin ettiğini ve Fenerbahçe'nin maçı kazanarak büyüklüğünü bir kez daha ispat etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!