Schumacher: Mercedes'in yükselişi durdu

Güncelleme Tarihi:

Schumacher: Mercedesin yükselişi durdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2012 12:21

Mercedes'in, son iki sezonki en kötü sıralama performansının ardından Schumacher, Mercedes'in Macaristan'da rekabetçi olmadığını kabul etmekten başka şansı olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre, yarışa takım arkadaşı Rosberg'in dört sıra gerisinden başlayacak olan Schumacher, Pastor Maldonado'nun önceki turda piste taşıdığı toprak nedeniyle iyi bir tur atamadığını, ancak bu olmasa da daha iyisini yapacak hıza sahip olduğunu düşünmediğini dile getirdi.

"Bizim için çok zor bir gün. Şunu çok açık gördük ki, ön sıralarda yer almak için yeterli hıza sahip değiliz. Maldonado'nun piste taşıdığı toz toprak olmasaydı, muhtemelen daha hızlı bir tur atabilirdim. Ancak bunun beni Q3'e taşıyacağını hala düşünmüyorum."

"Daha fazlasını yapabileceğimizi düşünmüyorum. Son antrenmanlarda yarış simülasyonu yapmayı tercih ettik ancak bunun şu anki durumu açıklayacağını düşünmüyorum."

"Farkı çok büyük olduğunu kabul etmeliyiz. Pist karakteri ve yüksek sıcaklığın bize uymadığını biliyoruz. Yarın yapılabilecek en iyi şeyi yapmaya çalışacağız."

Haberin Devamı

Schumacher, bütün olumsuzluklar rağmen Mercedes'in sezonun ikinci yarısında formunu yakalayabileceği görüşünde.

"Formula 1, gelirin sürekli arttığı bir yardım konseri değil. Formula 1 daha çok borsa gibi. İniş ve çıkışlar var. Mercedes'in de yükselişi şu an durmuş halde. Bu sezon sonuna kadar olduğu yerde sayacağı anlamına gelmiyor. Olmamız gereken yere ulaşmak iin çok çalışacağız."

Schumacher yarınki yarışta puan almanın ise zor olacağı görüşünde.

"Çok zor ama DRS ve KERS ile imkansız değil. Kendi açımdan bakacak olursak, mümkün olan en üst pozisyona çkmak için zorlayacağım. Ancak şüphesiz, puan almak çok zor olacak. Havanın bulutlu olması bekleiyor ve ısıda yaşanacak ufak bir değişiklik lastikleri farklı yönde etkileyebilir. Eğer yarışın bir bölümünde yağmur yağarsa, bunun da bir fırsat yaratmasını bekleyeceğim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!