Schumacher çocukları yine unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Schumacher çocukları yine unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2011 17:55

Fenerbahçe'nin eski kalecisi Toni Schumacher, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Manavgat'ta engelli çocuklar yararına mini futbol turnuvası düzenledi.

Haberin Devamı

Sorgun Beldedesi'nde bulunan Aldiana Otel'de düzenlenen turnuvaya, tatilciler ve turistlerin yanı sıra, belde sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. İzleyicilerinin büyük bölümünü çocukların oluşturduğu turnuvadaki maçlar ilgi çekti. Heyecan ve coşkunun bir arada yaşandığı maçların hakemliğini ise bir zamanların efsane kalecisi Alman Toni Schumacher yaptı. Turnuva sonunda engelliler yararına satılan biletlerden çekiliş yapıldı. Şanlı bilet sahiplerine forma, otelde tatil, sauna ve hamam hizmeti gibi hediyeler verildi. Toni Schumacher, bilet satışından elde edilen 2 bin 730 euro'yu, zihinsel engelli öğrencilerin yararına kullanılmak üzere okul müdürü Mustafa Kurban'a verdi. Turnuvada animasyon ekipleri düzenledikleri çeşitli etkinliklerle öğrencilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Engelli öğrencilerle yakından ilgilenen Schumacher, turnuvaya katılanlarla bol fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Okul müdürü Kurban, okulun açıldığı günden beri Schumacher'in hem futbol turnuvalarıyla hem de bireysel olarak kendilerine destek verdiğini belirterek, "Öğrencilerimize verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. Schumacher ise, "Böyle özel bir günde çocukların mutlu olması, onlara yardım etmek beni de mutlu ediyor. Bundan sonra da gerek Türkiye'de gerek kendi ülkemde çocuklara, özellikle de engelli çocuklara yardım etmeye devam edeceğim" diye konuştu.

"FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLUR"

Bir dönem kalesini koruduğu Fenerbahçe'nin ligdeki durumunu da değerlendiren Schumacher, "Teknik direktör olarak Aykut Kocaman'ın takımın başında olması çok gurur verici. Aykut, eskiden çok iyi golcüydü, şimdi de büyük bir antrenör. Fenerbahçe büyük takım. Fenerbahçe'nin bu yıl şampiyon olacağını ümit ediyorum. Trabzonspor ile Eskişehirspor'un berabere kalmasıyla Fenerbahçe şampiyonluk için büyük avantaj yakaladı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!