savaştılar kazandılar

Güncelleme Tarihi:

savaştılar kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Basketbolu Avrupa'nın zirvesini sallamaya devam ediyor. İşte Avrupa'nın iki devi Maccabi Tel Aviv ve Barcelona, dün geceki basketbol bayramında Efes Pilsen ve Ülker tarafından Abdi İpekçi'nin parkelerine gömülüverdiler.

Dün yaşadığımız zafer gecesi, inanmanın, karşılaşma boyunca savaşmanın ve umudu hiçbir zaman yitirmemenin ödülüydü. Efes Pilsen'in 18 sayı geriye düştükten sonra Maccabi'yi dağıtması, Ülker'in 10 sayı geriden gelip Harun'un son saniyedeki altın üçlüğüyle Barcelona'yı yerle bir etmesi, savaşmanın ve kazanmayı istemenin kanıtıydı.

KAHRAMAN MİRSAD

Gecenin ilk karşılaşmasında Efes Pilsen, çok kötü başladığı bir maçı ikinci yarıdaki şahane oyunu ile zafere dönüştürürken, ne denli disiplinli bir takım olduğunu herkese gösterdi. 18 sayı geriden gelip, rakibi şaşkına çevirmek öyle her babayiğidin harcı değil. 15 dakikada bu büyük farkı sağlayıp maçın bittiğini sanan Maccabi takımı, karşısındaki rakibin Efes Pilsen olduğunu unutunca ağır bir bedel ödemek zorunda kaldı. İlk devre savunma yapamayan, hücum organize edemeyen Efes Pilsen, daha sonra döndüğü baskılı alan savunması ile zaferin ilk sinyallerini vermeye başladı. İkinci yarıda enfes savunmasıyla coşan Efes'in dünkü kahramanı hiç kuşkusuz Mirsad idi. Attığı 22 sayıya 4 ribaunt 3 blok 2 top kapma ekleyen Mirsad savaşçı ruhu ile Efes'in şahlanmasında başrolü oynadı. İkinci yarıda coşan Mirsad'a attığı sayılarla katılan Naumoski, savunmadaki oyunuyla büyüyen Ufuk, görevlerini çok iyi yapan Sellers ve Howard ile antrenörlük dersi veren Aydın Örs, bizlere zaferi kucaklamanın mutluluğunu yaşattılar.

HARUN MUCİZESİ

Ülker, çok iyi mücadele verdiği Barcelona karşısında, maçı birkaç kez koparma noktasına getirdiği halde fazla hata yapınca öne geçme fırsatını bir türlü yakalamayadı. Ancak, mücadeleyi hiç bırakmayan ve son dakikaya dek savaşan Ülker, bunun ödülünü elbette alacaktı. Barcelona gibi bir devi savunmada durduran Ülker'in kahramanı ise mucize üçlüğü atan Harun'du. Takımı ateşleyen Harun'un yanı sıra Haluk, Green, Rankin, Anderson ve Asım da bizi coşturan diğer gurur adamlarımızdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!