Saunders: Souness'ın bayrak dikmesini unutamadım

Güncelleme Tarihi:

Saunders: Sounessın bayrak dikmesini unutamadım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2006 14:40

Türkiye Kupası finalinde F.Bahçe'ye uzatmada attığı golle kupayı kazandırıp, sarı-kırmızılı taraftarların gönlünde taht kuran Galli eski futbolcu Dean Saunders, o dönemki Galatasaray, Türkiye ve Türk futboluyla ilgili konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul'a ilk geldiği günü anlatan Saunders, "Gerçekten inanılmaz bir manzaraydı. Havaalanına indim ve gözlerime inanamadım. Binlerce taraftar beni bekliyordu. Beni omuzlara aldılar. Daha sonra otele gittim, orada da yine aynı şekilde beni bekleyen taraftarlar vardı. Henüz Galatasaray’a imza atmamıştım. Adnan Polat beni Ali Sami Yen’e idmana (sezon açılışı) götürdü. Orada elime büyük bir bayrak verdiler. Ama hala imza atmamıştım. sonra Adnan Polat dedi ki, imza atmazsan İngilitere’ye dönemezsin. Seni çok sevdiler. Ben de daha sonra imza attım ve Türkiye’de kaldım. Türkiye’nin yeri gerçekten çok başka. Çocuğum bile burada doğdu" dedi.

Saunders, 1995-1996 sezonunda Fenerbahçe'yi eleyerek kazandıkları Türkiye Kupası ve ardından İskoç teknik adam Graem Souness'ın dev Galatasaray bayrağını Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın ortasına dikmesini hala unutamadığını belirterek. "Çok büyük bir olay. Kupayı kazandık. Önemli olan buydu. Çeyrek final ve yarı finalde çok zorlu maçlar oynadık. Fenerbahçe’ye uzatmalarda gol attım ve durum 1-1 olmuştu. Kupayı kazanmıştık. Köşe bayrağının orada taraftarlar ile bu başarıyı kutluyorduk. Sonra Souness’ı gördüm ve büyük bir Galatasaray bayrağı ile orta sahaya doğru yürüyordu. ‘Aman Allahım’ dedim. Bayrağı dikti ve Galatasaray tarihine geçti" diye konuştu.

Haberin Devamı


Saunders, "Kadıköy’de oynanan maçlar öncesi Galatasaraylı futbolcuların üzerinde baskı ve stres oluyor muydu" sorusuna, " Galatasaray’da oynadığınız her zaman baskı vardır. Ama Fenerbahçe maçı bambaşka. Çok özel bir maç. Bu maçta forma giyme şansı buldum. Fenerbahçe maçları öncesi tabii ki baskı var, ama eğer kendinize güveniniz varsa bu olumsuz baskıyı pozitife çevirebilirsiniz. Ben Fenerbahçe maçlarından çok büyük zevk ve heyecan duydum " şeklinde konuştu.

Geçen sezon Newcastle United'ta Souness'ın yardımcılığını yapan Sanders, sezon başı Bolton Wanderers'a giden Nicolas Anelka'yı Fenerbahçe’de oynadığı dönemde transfer etmek istediklerini ifade ederek, "Çok iyi bir oyuncu. Geçen sezon Anelka’yı istedik. Almayı düşünüyorduk, ama olmadı. Hala genç, çabuk, teknik. Bazen kafasında problemleri var. O dönemki hocası ona yardımcı olabilirdi, değiştirebilirdi. Ben onu değiştirirdim" dedi.

Haberin Devamı

Türk futbolcularla ilgili görüşlerini de açıklayan Saunders, favori oyuncusunun Tugay Kerimoğlu olduğunu söyledi.

Saunders, Türkiye'de çok iyi oyuncular olduğunu vurgulayarak, "Benim favori oyuncum ise Tugay. Onun hocasıydım. Emre de çok iyi oyuncu. Ben çok şanslıyım. Hakan Ünsal, Arif, Bülent, Mert, Fatih, Fethi, Hakan Şükür gibi çok sayıda iyi futbolcuyla oynadım. O takım daha sonra UEFA Kupası ve Süper Kupa’yı kazandı. Mesela o dönemde Liverpool’dan en fazla üç oyuncu sayabilirim. Galataasray’da ise çok fazla iyi futbolcu vardı" yorumunu yaptı.

Saunders, kariyerine teknik direktör olarak devam etmek istediğini belirterek, "Bir gün Türkiye’de çalışabilirim. Bir gün Türkiye’de çalışabilirim ve tabii ki Galatasaray’da çalışmak isterim. Çünkü Galatasaray’ın yeri kalbimde" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!