Satrançta birinciler belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Satrançta birinciler belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2010 10:10

Muğla'da düzenlenen “Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası”na 4 kategoride 242 sporcu katıldı.

Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği tarafından organize edilen “Minikler”, “Küçükler”, “Yıldızlar” ve “Açık” kategorilerinde düzenlenen turnuva Muğla Üniversitesi Öğrenci Sarayı'nda yapıldı.

Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilcisi Tuğrul Okar, turnuvaya 4 kategoride 242 sporcunun katıldığını belirterek, “Satranç her yaşta herkesin yapabileceği bir spor. Bizim turnuvalarımızda da 5 yaştan 70 yaşa kadar katılımcılar oluyor. İnsanları gözlemlediğimde herkesin bu turnuvalardan keyif aldığını görebiliyorum” dedi.

Muğla'da son dönemlerde satranç turnuvalarının çok sık yapıldığına işaret eden Okar,”Bu turnuvamızı da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenledik. Yarışlar sonunda kategoriler içinde ilk 3'e giren sporculara kupa, diğer sporculara ise madalya vereceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, 3 gün süren turnuva sonunda “Küçükler” kategorisinde Burhan Dündar birinci, Celal Eroğlu ikinci, Mustafa Berkem Yıldırım üçüncü, “Yıldızlar” kategorisinde Hüseyin Can Koçak birinci, Ufukcan Tütüncü ikinci, Batuhan Soydan üçüncü oldu. Her yaştan katılımın olduğu “Açık” kategorisinde ise Sezay Tütüncü birinci, Burak Günay ikinci, Etican Güç üçüncülüğü kazandı.

Sporculara kupaları ve madalyaları Tuğrul Okar ve turnuvanın sponsoru Final Dergisi Dershaneleri Yönetim Temsilcisi Ali Coşkun tarafından verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!