Şaşırtan yorum: "2020 için İstanbul şanslı"

Güncelleme Tarihi:

Şaşırtan yorum: 2020 için İstanbul şanslı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 18:35

2020 Yaz Olimpiyatları kapsamında Tokyo'dan sonra Madrid'te incelemelerini sürdüren IOC Denetleme Kurulu Komisyonu üçüncü günde de bir grup eylemcinin protestoları ile karşılaştı.

Haberin Devamı

IOC Değerlendire Komisyonu üyeleri Madrid 2020'nin tesis incelemesini tamamladı. Heyet yarın basın toplantısını düzenleyerek medyanın karşısına çıkacak ve soruları yanıtlayacak. Son güne yine protestolar damgasını vurdu. IOC heyetinin kaldığı otelin önünde toplanan küçük bir grup sloganlar atarak Madrid 2020'ye karşı olduklarını bir kez daha vurguladılar. Komisyon üyeleri ilk olarak binicilik yarışmalarının yapılacağı tesiste inceleme yaptı. Daha sonra golf sahalarını denetleyen heyetin son durağı İspanyolların sihirli kutu adını verdikleri içinde 3 tenis kortu bulunan tesise geldiler.

GÜNÜN SÜRPRİZ İSMİ MANUEL SANTANA!
Heyet iki tenis kortunu gezdikten sonra, üçüncü salona geçti. Burada medya mensuplarına poz verdiler. Güne damgasını vuran isim İspanyolların 1964'te Wimbledon Tenisi şampiyonası kazanan ilk tenisçi unvanını alan Manuel Santana idi. Santana daha sonra 1968 Meksika Olimpiyatın'da altın madalya alarak efsane bir isim olmuştu. Önce İspanyol basın mensuplarının sorularını, daha sonra da ağırlığını Türk ve Japon gazetecilerin oluşturduğu grubun sorularını yanıtladı. Santana, kendisine yöneltilen, "3 kentin şansını nasıl görüyorsunuz?" sorusuna, "Açıkça söylemeliyim ki İstanbul" diyerek herkesi şaşkına çevirdi. Santana, "Elbette Madrid'in de şansı var. Ama ekonomik kriz biraz belini büker bizimkilerin. Tokyo ise hem inanılmaz pahalı, hem de ulaşımı güç bir yer. Halbuki İstanbul ile birlikte Madrid ulaşım konusunda bir hayli şanslılar" dedi.

TESİS SORUMLUSUNDAN İSTANBUL 2020'YE TAŞ
Günün bir başka konuşulan ismi ise Madrid 2020'nin tesislerden sorumlu Ceo'su Pablo Del Amo idi. Türk basın mensupları ile şakalaşan Amo bir ara, "Sizde para çok. Bizde tesis. Gelin bu statları ve tesisleri size satalım" deyince ortam gülmekten birbirine girdi.

MADRİD BELEDİYESİNİN 600 MİLYON DOLAR BORCU VAR
35 tesisten 28'ini bitirme başarı gösteren Madrid'in belini büken en büyük olay ekonomik kriz olarak gösteriliyor. Çünkü her fırsatta İspanyol gazeteciler Madrid Belediye Başkanı Ana Botella'ya, "Bu tesisleri kaç para harcadığınızı bir tünlü açıklamıyorsunuz. Bitirilmesi gereken tesislere de 1.5 milyar Euro daha harcanacak" sorusunu yöneltiyorlar.

VİCENTO CALDERON YIKILIYOR
Madrid 2020 kapsamında bir başka ilginç gelişme ise Arda Turan'ın top koşturduğu Atletico Madrid'in Stadı olan Vicente Calderon'un yıkılması gösteriliyor. Stat yıkıldıktan sonra bu alana normal bir park inşa edileceği, Atletico Madrid'in maçlarını ise Olimpiyat Stadı'nda oynayacağı ifade edildi.

MADRİD 2020'DE ÖNEMLİ EKSİKLER
Tokyo ile kıyaslandığında Madrid 2020'nin şu anda inşa edilmeyen alanları arasında Olimpiyat parkı, çılgın proje olarak adlandırılan Retiro parkının içine yapılması düşünülen Plaj Voleybolu alanı ile Kano ve kürek yarışlarının yapılacağı gölet gösteriliyor. Ancak Madrid şu anda ulaşım sorununu tamamen çözmüş, tesislerini büyük ölçüde tamamlamış olarak biraz ilerde gösteriliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!