Sarvan'dan hırsızlık suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Sarvandan hırsızlık suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2001 00:00


Sarvan'dan hırsızlık suçlaması
Haberin Devamı

FİFA kokartlı eski hakemlerden Oğuz Sarvan, hakemi yanıltan ve yanıltmaya çalışan futbolcunun emek hırsızı olduğunu söyledi. Hakemlerin büyük takımlardan etkilendiğini belirten Sarvan, "Ben de etkilendim" dedi.

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜFAD) İzmir Şubesi ve Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Futbol Eğitim Paneli"ne katılan Merkez Hakem Komitesi (MHK) Eğitim Dairesi (EPAK) Sorumlusu Sarvan, maçlarda hakemleri yanıltmaya yönelik hareketlerde bulunan futbolculara prim tanınmaması gerektiğini belirterek, "Bunun sayısız örneklerini yaşadım, ama prim tanımadım" dedi.

PRİM TANINMAMALI
Sarvan, "Maç sonrası eski hakemlerin televizyonlarda hakemleri aşağılayıp, yanlış mesajlar vermeleri, futbolcuları da cesaretlendiriyor. Hakemi yanıltmak, emek hırsızlığı yapmaktır. Bunu yapan futbolcu da emek hırsızıdır. Son yönettiğim Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi, hakkımda takım tuttuğuma yönelik ağır eleştiriler vardı. Bu maç sırasında bir pozisyonda Galatasaray lehine faul atışı verdim. Bu sırada Hagi'nin itirazları vardı. Gerekli barajı kurdurtup, Bülent'in atış yapmamasını istedim ve Hagi'yi uyardım. Hagi de hatasını anlamanın durgunluğu ile beni haklı gösteren bir işaret yaptı. İşte o andan itibaren çok rahat bir maç yönettim. Hakemlerimiz, bu konuda futbolculara prim tanımamalı" dedi.

MAÇLARA GEÇ GİDİN
Rüşvet ile ilgili görüşlerini de aktaran Sarvan, kendisine bugüne kadar böyle bir teklif yapılmadığını, ancak bu tip durumların yaşanabileceğini belirtti. Hakemlerin bu konuda yapması gerekenlere işaret eden Sarvan, "Görev yerlerine çok erken gitmeyip, orada bu tip tekliflerle karşı karşıya kalmasınlar. Mümkün olduğunca geç ulaşıp, istirahate çekilsinler. Böylece çevredeki yakın kişilerle temas kurmaktan kurtulurlar" diye konuştu.

"HERGÜN KÜFÜR YİYORUZ"
Türkiye'de küfürün artık çok doğal olduğunu kaydeden Sarvan, gençlerin hakemlikten uzak kalmamasını istedi. Sarvan, "Küfür artık bugün yenilen ekmek, içilen su gibi birşey. Hergün küfür yiyiyoruz. Belki bunun farkında bile olmuyoruz. Hakemlere de küfür artık doğal oldu. Bu nedenle gençlerimiz, küfür işitmemek için hakemlikten kaçmasınlar"

"BEN DE ETKİLENDİM"
FİFA kokartlı eski hakem Sarvan, hakemlerin büyük takımlarından etkilendiklerini ifade ederek, "Ben bile bir maçta çok etkilendim. Yanlış karar verdiğimi gördüm" dedi.

"GEZMEYİ SEVDİĞİM İÇİN HAKEM OLDUM"
Sarvan, serbest giriş kartı almak için hakem olanların da bulunduğunu dile getirerek, ''Ben de seyahati çok sevdiğim için hakem olmuştum. Zaten hakemliği seçmek için bir gerekçeniz olması lazım" dedi. Sarvan, "Gezmeyi çok seviyorum, bu nedenle hakem oldum. Şimdi hakem ücretleri çok iyi. Birinci Lig'de maç yöneten hakem, masrafları dışında 400 milyon lira alıyor. Derbi maç yönetirse, bu rakam 800 milyon liraya çıkıyor. Ama Türkiye'de yalnızca 5 bin hakem var. Bu sayı Almanya'da 70 bindir. Artık hakemliğe daha ciddi bakılmasını öneriyorum" dedi.(aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!