'Şartlar uygun olursa, devam etmek istiyorum'

Güncelleme Tarihi:

Şartlar uygun olursa, devam etmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 11:17

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi Alp disiplininde temsil eden milli sporcu Emre Şimşek, şartların uygun olması halinde 35 yaşına kadar bu bayrağı taşımayı hedeflediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleştirilen oyunlarda ilk yarışını dün büyük slalomda yapan Şimşek, soruları yanıtlayarak, olimpiyat oyunlarında ilk kez yer almasını ve geleceğe yönelik hedeflerini anlattı.

Aynı zamanda Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nin öğretim görevlisi olan Şimşek, işinin kayaktaki hedeflerini engelleyeceğinden endişeli.

Türkiye'de kayağı bırakma yaşının 26-27 civarında olduğunu, kendi adına bu yaşı daha yukarılara doğru taşımak istediğini belirten milli sporcu, "Şu an 26 yaşımdayım. O seviyeye gelmişim ama bu yaşı yukarıya, 30-35'lere çekmek istiyorum. Erciyes Üniversitesi'nde çalışıyorum, öğretim görevlisiyim. Bundan biraz beni engelleyeceğini düşünüyorum açıkçası. Şartlar yeterli değil" diye konuştu.

Milli sporcu olduğu için antrenman veya diğer konularda kendisine gerekli izinlerin verilip verilmediği sorusu üzerine Şimşek, "Gerekli izinler veriliyor. Ancak bu noktada ben ve okul yönetimini, benimle rektörlüğü yüz yüze getiriyorlar. Bundan dolayı işin içinden çıkamıyoruz. İnşallah bunlar aşılırsa ben de olabildiğince ileriye gitmeye çalışacağım. Sistemin de biraz değişmesi gerekiyor. Değişirse eğer, ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım, bu işe emek vermeye devam ederim" şeklinde konuştu.

"İlk olimpiyat ayrı bir heyecan"

Olimpiyat Oyunları'na ilk kez katılan Şimşek, dünyanın en iyilerinin yer aldığı bu ortamda çok zorlu mücadeleler yaşandığını belirterek, "Onlarla mücadele edebilmek için onlar gibi çalışmak ve hazırlanmak gerekiyor. Tabii ki onların imkanları Türkiye'de fazla yok. Biz de elimizden geldiğince ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyatlardaki zorlu yarışlarda mücadele etmenin stres dolu olduğunu anlatan milli sporcu, şu ifadeleri kullandı:

"İlk kez olimpiyatta yarışıyor olmam bana ayrı bir heyecan veriyor. Böyle bir yarışmada kaymak gerçekten çok stres dolu. Bundan önceki arkadaşlarımız çok eleştirildi. Onlara yapılan baskıyı kendi üzerimizde hissediyoruz açıkçası. Ama yine de burada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Zaten bundan da kimsenin şüphesinin olacağını düşünmüyorum. Buraya gelip de keyfimize kayacak halimiz yok. Sonuçta bu bayrağı taşıyoruz. Ülkemizi ve bir yandan da kendimizi temsil ediyoruz."

"Son 3 yılda bir şeyleri elde ettiğimizi gösterdik"

Dört yıldır güzel bir sistemde çalıştıklarını ancak aksaklıklar da yaşandığını anlatan milli kayakçı, antrenman yapma sayısı arttıkça yavaş yavaş başarıyı yakaladıklarını ifade etti.

Yılda 200 günün altında antrenman yapıldığında çok fazla ilerleme kaydedilemediğini belirten Şimşek, şöyle devam etti:

"Son 4 yıldır gayet güzel bir sistemde çalıştık. Ama sistemin içerisinde yine aksaklıklar yaşadık. Yeterli bütçe ayrılmadığı için federasyona bizim kamplarımız birer birer iptal oldu. İlk yıl 130 gün civarında kaydık. Zaten 200 günün altında bu işte bulunursanız çok fazla ilerleme kaydedemiyorsunuz. Normalde Türkiye'deki sezonla idare etmeye çalışırsak 50 gün civarında oluyor. Biz çalışma gün sayımızı iki katına çıkardığımızda başarıyı elde ettik ve son üç yılda bir şeyleri elde ettiğimizi gösterdik. Dünyada ilk 500'e girerseniz olimpiyatlara direk katılma hakkı elde ediyorsunuz. Ben 370.'liğe kadar yükseldim. Bazı şeyleri gerçekten başardık, gece gündüz çalıştım. Gece gündüz kelimelerini laf olsun diye söylemiyorum. Gece saat 01.00'de antrenman yapabiliyordum."

"Düş kırıklığı yaşadım"

Milli sporcu, büyük slalomdaki performansıyla düş kırıklığı yaşadığını belirtti.

Yaptığı çalışmaların karşılığını daha iyi neticelerle vermek istediğini ancak ilk turdaki talihsiz düşüşün ardından oldukça zaman kaybettiğini anlatan Şimşek, "Bu iş için emek sarf ettik. Ama şu an bunun hayal kırıklığı var bende. Bu kadar çalışıp, gelip, burada böyle bir hata yapıp pisti bu şekilde tamamlamak beni üzdü. İlk olimpiyatım olduğu için, bu kadar çalışmanın karşılığında bazı şeyleri ister istemez bekliyor insan. İnsan bunları yaşayınca kırılıyor" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!