Sarmalık yaprak, ihraç ürünü oldu

Güncelleme Tarihi:

Sarmalık yaprak, ihraç ürünü oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 11:17

Mersin'den, yılda 200 tona yakın sarmalık yaprak ihracatı yapılıyor.

Haberin Devamı

BYS Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) Başkanlar Kurulu Başkanı Engin Tan Narin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurova yöresinde yetiştirilen ürünleri özenle işleyerek, Türkiye'nin tanıtımına katkı sunduklarını, bu kapsamda da Türk mutfağında vazgeçilmez bir yere sahip olan yaprak sarması için toplanan yaprakları değerlendirdiklerini kaydetti.

Narin, yaklaşık 2 yıl önce deneme amaçlı başlayan ihracatın, Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine artarak devam ettiğini ve yıllık rakamın 200 tona ulaştığını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Bu rakam elbette ki çok az. Sarmalık yaprağa büyük talep var. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Ancak, bizim öncelikli amacımız, köylümüzün gelirini artırmak ve onlara katkı sunmak. Öte yandan da bölgemizde binbir emekle yetişen ürünlerle ülkemizin adından da söz ettirmenin yarattığı mutluluğu yaşıyoruz.”

Haberin Devamı

Yaprak ihracatına yönelik holdingleri bünyesinde oluşturdukları birimden 35 kişinin istihdam edildiğini belirten Narin, yılık 300 bin dolar seviyesinde ülke ekonomisine katkı sağlandığını kaydetti.

Narin, ihracatı artırmak ve daha geniş pazara hitap etmek amacıyla yurt dışında düzenlenen çeşitli gıda fuarlarında tanıtım çalışmaları yaptıklarını sözlerin ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!