San Marino'ya doğru

Güncelleme Tarihi:

San Marinoya doğru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2001 00:00


Bu hafta sonu Formula 1 dünyasına ev sahipliği yapacak İmola pisti, ne yazık ki her zaman efsanevi pilot Ayrton Senna'nın ölümüyle beraber hatırlanacak. Aynı hafta sonunda önce Roland Ratzenberger'in, daha sonra ise Ayrton Senna'nın ölümü, modern Formula 1'de güvenlik sorunlarını tekrar gündeme getirmişti.
Haberin Devamı

1978'de Monza'da yapılan İtalya GrandPrix'inde, start'ta meydana gelen kaza sonucu Ronnie Peterson hayatını kaybedince, yarışlar önce geçici bir süre için İmola'ya alındı. 1981 senesinde Monza pistinin çalışmaları bittiğinde ise İmola'ya kendi yarışını düzenleme hakkı verildi.

İmola pisti son düzenlemelerle 4 kilometre 892 metre uzunluğa getirildi. Pilotlar burada 308 kilometre 196 metrelik mesafeyi 63 tur dönerek alıyorlar. Bu pist Formula 1 takviminde saat yönünün tersine dönülen iki pistten biri (diğeri Brezilya'nın Interlagos pisti).

Şu anki 1.24.714 'lük pist rekoru McLaren-Mercedes pilotu Mika Hakkinen'e ait. Ancak bu sene hızlanan arabalar sayesinde bu rekorun el değiştirmesi bekleniyor.

15 Nisan Pazar günü yapılacak San Marino yarışı öncesi 13 Nisan Cuma günü serbest antremanlar ve 14 Nisan Cumartesi sıralama turları yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!