Samsun'da çeyrek finalistler belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Samsunda çeyrek finalistler belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 10:02

Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası’nın 3. gününde 4 grupta oynanan 8 maçın ardından gruplarında ilk iki sırayı alan Fenerbahçe, Bandırma Kırmızı, Turgut Özal Üniversitesi, Tofaş, Galatasaray, Beşiktaş, Dokuz Eylül ve Anadolu Efes çeyrek final oynamaya hak kazandılar.

Haberin Devamı

Bu 8 takım içerisinde Tofaş, Galatasaray ve Dokuz Eylül yenilmezlik unvanlarını korudular. Gruplarında üçüncü ve dördüncü olan takımlar ise sıralamayı belirleyecek klasman grubunda yer alacaklar.

Atatürk Spor Salonu’nda Fenerbahçe, Salihli Belediyesi ile oynadığı maçı 102-53 kazanırken, grubunu ikinci sırada tamamladı ve çeyrek finale adını yazdırdı. Kaan Erol attığı 23 sayı ile takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Günün ikinci maçında iki Bursa takımı karşı karşıya geldi. Rakibi Bosch’u 55-57 yenen Tofaş yenilmezlik unvanını koruyarak çeyrek final vizesini aldı. Enis İspahiu 17 sayı, 5 ribaund ve 2 asist ile maçın en etkili ismi oldu. Anadolu Efes, Eskişehir Gelişim Spor’u 42-65 yenerken Alpekin Gülal 11 sayı, 8 ribaund ile maçı tamamladı. Bu salonda oynanan son maçta Dokuz Eylül ile Ankara Üniversitesi karşılaştı. Maçtan İzmir temsilcisi 66-58 galip ayrılarak grubunu yenilgisiz lider tamamladı. Necabeddin Sivri, 15 sayı, 8 ribaund ile takımının en etkili ismi oldu.

Haberin Devamı

Yaşar Doğu Spor Salonu’nda büyük çekişmeye ve mücadeleye sahne olan maçta Bandırma Kırmızı, Pınar Karşıyaka’yı 58-49 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Yesukan Onar 12 sayı, 8 ribaund ve 2 asist ile takımının en etkili ismi oldu. Ankara derbisinde karşı karşıya gelen Turgut Özal Üniversitesi ile Genç Telekom arasında oynanan maçtan Turgut Özal Üniversitesi 68-58’lik skorla galip ayrıldı ve çeyrek final vizesini aldı. Reshat Przhella 13 sayı, 13 ribaund ve 2 asistlik performansı ile etkili olurken, Batur Şahinöz de 23 ribaund ile galibiyete katkı verdi. Galatasaray ile Beşiktaş günün üçüncü maçında karşılaşırken, Sarı Kırmızılılar mücadeleden 73-62 galip ayrıldı ve grubunu ilk sırada tamamladı. Cem Kayatürk 35 sayı, 8 asist ile takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Borusan Otomotiv ile Örnek Koleji arasında oynanan son maçı ise Borusan Otomotiv skorla 104-70 kazandı. Ahmet Küçükkara 35 sayı, 24 ribaund ve 3 asist ile mücadele etti.

İstatistik Liderleri
Turnuvada oynanan 3 maç sonunda sayı kategorisinde Galatasaray takımından Cem Kayatürk 23.7 sayı ortalaması ile ilk sırada yer alırken, Tofaş takımından Cevdet Mercan 4 ortalaması ile asist liderliğinde birinci sırada bulunuyor. Ribaund kategorisinde Turgut Özal Üniversitesi takımından Batur Şahinöz 17.7 ortalama ile ilk sıranın sahibi oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!