Şampiyonun hedefi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonun hedefi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 12:16

Polonya'nın Zakopane kentinde düzenlenen Lotus Cup Kayakla Atlama Şampiyonası'nda Türkiye'ye ikincilik madalyası getiren Arda İpçioğlu'nun hedefi dünya şampiyonlarıyla yarışmak.


İpçioğlu, kayakla atlamanın ülkemizde yeni yeni gelişme gösterdiğini, Zakopane'de alınan başarıların Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi.

Kayakla atlamanın kendisi için ayrı bir tutku olduğunu belirten İpçioğlu, “Havada uçmak farklı bir duygu. Rampadan çıkışta 10-15 metre yükseklikte insanların sizi seyretmesi kelimelerle anlatılamaz” dedi.

Kiremitlik Tepe'de bulunan ve Türkiye'nin tek kayakla atlama kulesinde aynı başarıyı elde etmek için sabırsızlandığını anlatan İpçioğlu, hedefinin Türkiye'nin adını birincilik kürsüsünden duyurmak olduğunu söyledi. İpçioğlu, şöyle konuştu:
“Kayakla Atlama Milli Takımı'nda görev almak benim için bir onurdur. 6 yıldır kayakla atlama yapıyorum. Lotus Cup Kayakla Atlama Şampiyonası'nda katıldığımda çok heyecanlıydım. Elde ettiğim derecenin mutluluğunu halen yaşıyorum. Kayakla atlamayı Türkiye'de daha yaygın hale getirmeyi amaçlıyorum. Hayalim ise olimpiyatlarda en iyi dereceyi elde ederek ülkemin adını bu branşta dünyaya duyurmak.”

“Rampada hızlandıkça adrenalin yükseliyor”

İpçioğlu, kayakla atlamada hedeflediği başarıları yakalamak için antrenmanlarda antrenörlerinin verdiği teknik bilgileri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ifade etti. Kayakla atlamada en çok rampadan çıkış anını sevdiğini anımsatan İpçioğlu, şunları kaydetti:
“Bu sporu yaptığım için mutluyum kayakla atlamayı seviyorum. 'Uçmak nasıl bir duygu?' şeklinde soru yöneltenlere en güzel cevap burada yatıyor. Kayakla atlamada en çok sevdiğim bara geçmek. Zevk almasam bu sporu yapamam. Rampada hızlandıkça adrenalin artıyor. Havada her şey farklı oluyor. İkinci olduğum yarışlarda madalya kazanacağımdan emindim. Havada uçtuğumda derece kazanacağımı hissetmiştim. Havada en çok sevdiğim bölge rampadan çıktığım an. Uçuşa geçerken neredeyse 10-15 metre havadan yeri geriyorsunuz. Herkes sizi izliyor ve siz o anda herkesi görüyorsunuz.”

Dünyanın en yüksek rampalarında atlamak için çok çalışacağını belirten İpçioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ben ilk çıktığım yüksek rampada korkmuştum. Tabi bu sporu yapan kişiler ilk büyük rampaya çıktığında korkuyor ve bende korkmuştum. Dünya şampiyonu sporcularla karşılaşmak beni çok heyecanlandırıyor. Erzurum'daki rampalar dünyanın önemli kayakla atlama merkezlerinden birisi ama bazı ülkelerde 250'lik ve 150'lik rampa var. Yaşım henüz erken olabilir ama gelecekte dünyanın en yüksek rampalarında şampiyon sporcularla kafa kafa yarışacağıma eminim. Türkiye'de çok iyi sporcular var ve inanıyorum Avrupa bir gün bizi konuşacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!