Şampiyonu altın final belirlesin

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonu altın final belirlesin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2011 00:00

“Puan eşitliği durumunda bir ‘altın final’ maçı oynatabilmeyi düşünüyorum. Tek bir final maçı gibi bir altın final olması, heyecanı ve gelirleri de artıracaktır. Dedikoduyu da önleyecektir.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı Mehmet Ali Aydınlar, görevi devralır ezberleri bozacak bir öneride bulundu; Puan eşitliği halinde şampiyonu süper final belirlesin! Aydınlar’ı bu sözleri söylemeye iten etkenler, geçtiğimiz sezon ligin şampiyonunun gol averajıyla belirlenmiş olması.

Seyircisiz oynamaya karşıyım

Lig TV’deki “Futbol Gündemi” programında canlı yayında Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Aydınlar, çarpıcı açıklamalarda bulundu:
Sadece Türkiye Kupası değil birçok konuda değişiklik yapmamız gerekiyor. Türkiye Kupası’nın gelirlerinin düşmemesi lazım. Ciddi bir televizyon geliri var ortada. Statü olarak çok şey var.  Örneğin saha kapama seyircisiz oynama cezalarını masaya yatıracağız. Ayrıca puan eşitliği durumunda bir ‘altın final’ maçı oynatmayı düşünüyorum. Tek bir final maçı gibi bir altın final olması heyecanı ve gelirleri de artıracaktır. Dedikoduyu da önleyecektir. Şampiyonu final maçı belirlesin! Gündemimizde bu ve yabancı konusu da var.

Haberin Devamı

Yabancı konusu ne olacak?

Dünyadaki modeller var yabancı konusunda. Bizim vizyonumuz ne. Bu konuda bir arama konferansı yapmayı düşünüyorum. Fikir cimnastiği yapıp çıkacak sonuca göre bir şey yapalım diyorum. Ben serbeste karşıyım. Ama şunu da gözden kaçırmamak gerek. Bazı kulüplerde 10’dan fazla oyuncu var. Onları da rahatlatmak gerek. En kötüsü ben şöyle düşünüyorum. Yanlış olabilir, eleştiri gelebilir ama şimdilik bu düşüncedeyim. Mevcut sistem devam eder, onun üzerindeki yabancı serbest bırakılır. Ama kimin ne olduğu kimin oynayıp oynamayacağı bilinir. Yabancı konusu çok önemli. Enine boyuna tartışmalıyız. Kulüplerin maliyetlerini artıran bir unsur olarak karşımızda olan bir konu.”


İşte Aydınlar’ın verdiği mesajlar


* Türkiye Kupası’nda sistem değişikliği düşünüyoruz.
* Menajerlik sisteminin nasıl çalıştığını inceleyeceğiz.
* Seyircisiz maç oynama cezalarının üzerinde çalışacağız.
Fenerbahçe’nin voleybol maçlarına gideceğim.
* Hakem hatalarını kimse bana fatura edemez.
* MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’na güvenim sonsuz.
* Hakemlere ambargo konusunda kimse bana baskı yapamaz.
* Süper Lig’e yükselen takımların şehirlerine 2 yıl içerinde yeni statlar yapılacak.
* Hiddink ayrılırsa, yerine Türk teknik adam isterim. 
* Yunus Egemenoğlu’na haksızlık yapıldı.
* Hakem odaları basılmayacak. 
* Türk futbolunun bir sisteminin olması lazım.
* Türkiye’de futbol oldukça sert oynanıyor.
* Euro 2012’ye inşallah gideceğiz. 
* Ekibimdekiler hangi takımı tutuyor, bilmiyorum.

Haberin Devamı


Koltuğu Özgener’den devraldı


TFF eski başkanı Mahmut Özgener, yeni başkan Mehmet Ali Aydınlar’a görevi törenle teslim etti.Türkiye Futbol Federasyonu’nda başkanlık devir-teslim töreni Federasyon’un İstinye’deki merkez binasında gerçekleştirildi. Devir-teslim törenine TFF eski Başkanı Mahmut Özgener ve TFF Başkanlığı’na seçilen Mehmet Ali Aydınlar katıldı. Aydınlar, TFF eski Başkanı Özgener’e plaket verdi.

Geçen senenin mahcubiyetinden kaynaklanıyor

/images/100/0x0/55ea2f33f018fbb8f87032b4


Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, “Aydınlar F.Bahçeli. Geçen senenin mahcubiyetinden kaynaklananıyor olmalı. Puan eşitliği halinde şampiyonun bir final maçıyla belirlenmesine olumlu bakıyoruz” dedi.

Haberin Devamı


MEHMET Ali Aydınlar’ın “Puan eşitliği halinde şampiyonu altın final belirlesin” önerisini kulüp başkanları, teknik direktörler ve futbolculara sorduk.  Geçen sezon şampiyonluğu averajla Fenerbahçe’ye kaptıran Trabzonspor’un başkanı Sadri Şener, öneriye olumlu baktıklarını söylerken, diğer görüşler de olumluydu.

İşte o görüşler..

Destekliyorum

* Yıldırım Demörören (Beşiktaş Başkanı) Adil bir karar. Sayın başkanı destekliyorum


Takımlara yakışır

Faruk Süren (G.Saray eski Başkanı) Olabilir, makul bir formül. Bana göre de mantıklı ve herkesin saygı duyacağı bir fikir.  Puan puana gelen iki takıma da yakışır.

Adaletli sistem
* Ergun Gürsoy (G.Saray eski yöneticisi)
Bence süper bir sistem ve uygulama olur. Adaletli ve herkesin de saygı duyacağı bir yarış sonu olur. Herkes de kozunu paylaşmış olur. Adaletli bir sistem diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Doğru formül
* Bülent Korkmaz (G.Saray eski Teknik Direktörü) Bence doğru bir uygulama ve formül olur. Puan eşitliği halinde bir maç oynanması lazım. Çok daha adil bir şampiyon ortaya çıkmış olur. Kimin hak ettiği de o sonuçla ortaya çıkar.

Kozlar paylaşılır
* Arif Erdem (İstanbul BŞB Antrenörü) At başı gitmişse burada bence final yapılması daha doğru olur. Örneğin, bu sene bir gol ile kaybedilmiş şampiyonluk var. Tarafsız sahada, nasıl kupa finali oynanıyorsa,  kozlar paylaşılıp şampiyon belirlenmeli.

Adaletli yol
*Rıza Çalımbay (Sivasspor Teknik Direktörü) Süper bir fikir. Daha önceki yıllarda şampiyonu averajın belirlediği dönemler oldu. Kaybedenler bu yüzden çok üzüldü. Bu adaletli bir yol olur.

Haberin Devamı

Çok mantıklı
*Tayfur Havutçu (Beşiktaş Teknik Direktörü) Mantıklı.  Şampiyonluk averaja kalmamalı. Sonuna kadar mücadele etmiş takımlar final maçı oynar ve güçlü olan kazanır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!