Şampiyonluk hayali yarıda kaldı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluk hayali yarıda kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2011 17:09

Şanlıurfa'da düzenlenen Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda, Türkiye Şampiyonu rakiplerini yenerek çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Malatyalı boksör Ahmet Bayduz, dördüncü maçında gözüne aldığı darbe sonucu kaşının açılması üzerine şampiyonluk hayaline ulaşamadı.

Malatya Turgut Özal Boks Kulübü sporcularından 20 yaşındaki Ahmet Bayduz,  20-27 Kasım tarihleri arasında Şanlıurfa'da yapılan Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'na şampiyonluk hedefiyle katıldığını söyledi.

Türkiye Boks Federasyonu'nun 2011 faaliyet programında yer alan bu şampiyonaya 51 ilden 379 boksörün katıldığını hatırlatan Bayduz, 10 sıklette yapılan şampiyonada kendisinin de 56 kiloda mücadele ettiğini belirtti.

Maçlara Devlet Demiryolları (TCDD) adına çıktığını ifade eden Bayduz, birinci maçta 3 kez Türkiye şampiyonu olan Erzurumlu boksör Murat Korkmaz'ı 9-8 yendiğini, ikinci maçta ise 1 defa Türkiye şampiyonu olan Ankaralı milli boksör Muhammet Engin'i 20-9 mağlup ettiğini belirterek, “Bu iki sporcu da Avrupa'daki şampiyonalarda ülkemizi temsil etmiş sporculardı. Sonraki iki maçta da rakiplerime karşı galip geldim” dedi.

“1 raunt dövüşeyim diye doktora yalvardım”

Son maçta sol gözünden darbe aldığını belirten Bayduz, “Rakibim doğrulurken yanlışlıkla kafası gözüme gelmişti. Kaşım açıldı. Ertesi gün sol gözüm şişti. Doktor maça çıkmamam gerektiğini, aksi halde gözümü kaybedebileceğimi söyledi. Doktora yalvardım, 'hiç değilse sadece bir raunt dövüşeyim' dedim. Doktor kabul etmedi, maçtan çekilmek zorunda kaldım” diye konuştu.

Şampiyonluk hedefiyle katıldığı şampiyonadan kaşının açılması nedeniyle çekilmek zorunda kaldığını anlatan Bayduz, bu durum karşısında gözyaşlarını tutamadığını, çok üzüldüğünü söyledi.

Sporcunun babası, aynı zamanda Malatya Turgut Özal Boks Kulübü Başkanı ve Malatya Bölgesi Boks Antrenörü Aziz Bayduz ise oğlunun şampiyonada favori sporculardan biri olduğunu söyledi. Çok iyi sporcuları yenen Ahmet Bayduz'un çeyrek finalde gözüne aldığı darbe nedeniyle çekilmek zorunda kaldığını ifade eden Aziz Bayduz, “Göz kapağı tamamen kapanmıştı. Doktorlar sağlık açısından dövüşmesinin uygun olmadığını, sağ gözü ile de dövüşemeyeceğini kaydetti. Sporcumun sağlığı benim için çok önemlidir. Bu nedenle Ahmet maçtan çekildi” ifadelerini kullandı.

Aziz Bayduz, 12 Aralık'ta Gebze'de gerçekleştirilecek olan Kulüpler Arası Türkiye Boks Şampiyonası'na Ahmet Bayduz'un da katılacağını, genç sporcunun hedeflediği başarıyı burada elde edeceğine inandığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!