Şampiyonluk Bayern'e daha yakın

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluk Bayerne daha yakın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 00:15

İlker Yasin ile Hikmet Karaman, yarınki Şampiyonlar Ligi finalini değerlendirdi

Haberin Devamı

Bu sezon Devler Ligi’nin en çok faul yapan iki takımını karşı karşıya getirecek maçta ev sahibi olan Almanlar; Ramires Terry, Meireles ve Ivanoviç’ten yoksun İngilizler karşısında favori.


FİNAL maçı bu sezon Devler Ligi’nin en çok faul yapan iki takımını, Bayern Münih ile Chelsea’yi karşı karşıya getirecek.  Bayern 28, Chelsea 27 sarı kart gördü. Bayern Münih 1965’te Inter’den sonra evinde bu kupayı kazanarak yarın akşam  5. şampiyonluğuna ulaşmak isteyecek.

İY: Hocam, Real ve Barcelona’nın  elenmesinden sonra Bayern-Chelsea finaline nasıl bakıyorsunuz?
HK: Chelsea, Barcelona karşısındaki formatından farklı oynayacak ve Premier Lig’deki kendi futbol anlayışına dönecek.Ortaya da mücadele gücü yüksek iyi bir maç çıkacak. Bayern’in avantajı evinde oynaması. Bayern’de Ribery, Schweinsteiger, Robben,  Gomez gibi etkili oyuncuları var.
Chelsea defansında verimli, üreten Terry yok. Meireles ve Ramires orta sahada inanılmaz derecede çok koşan ve top kapan, oyunu yönlendiren oyunculardı. Şimdi onlar da oynamayacak.

Haberin Devamı

Ramires’i çok arayacaklar

İY: Chelsea’de 4, Bayern’de 3; toplam 7 ilk 11 oyuncusu forma giymeyecek. Yokluğu en çok hissedilecek isim bence Ramires. Oyunun iki tarafında mükemmele yakın performans gösteren Ramires’i Chelsea çok arayacak. Defansın iki önemli ismi Terry ve Ivanoviç’in yokluğu da büyük sıkıntı.

Di Matteo’nun alternatifleri var

HK: Di Matteo, Meireles’in yerine Essien veya Malouda’yı düşünebilir. 
İY: Obi Mikel de bu oyuncuların arasına katılabilir ama bence hızlı hücumla Ramires’in özelliklerine bu takımda sahip olabilecek oyuncu Malouda, ama onun da defans aksiyonları az. Diğerleri savunma ve orta alan futbollarında daha etkili isimler. Bence bu takımda en büyük sıkıntı Ramires’in yokluğu.  Peki, Bayern ne yapacak?

Jupp Heynckes daha şanslı

HK: Beyern’de Jupp Heynckes şanslı. Çünkü Ribery ve Robben gibi bireysel yetenekleri üst düzeyde olan ve maçı yetenekleriyle değiştirebilecek oyunculara sahip.  Özellikle bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde Messi’den sadece 2 gol eksik; 12 gol atan Gomez’in Terry ve Ivanoviç’in yokluğunda Chelsea savunması için büyük sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Barcelona’dan sonra 63 kornerle bu sezon en çok köşe noktasına giden ekibi olan Bayern Münih’in evindeki 7 maçtan da galip gelmiş olması ibreyi hep Bayern’e çeviriyor. 
HK: Ben Bayern’i şampiyonluğa daha yakın görüyorum. 
Ä°Y: Manzara öyle. Ama Madrid’deki ve Barcelona’daki görüntüleri de unutmayalım.Â

Haberin Devamı

2004–05 çeyrek finalinin intikamı

BU hafta sonu dünyanın gözü kulağı Bayern Münih ve Chelsea arasında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde olacak. Allianz Arena’da yarın oynanacak ve her iki takım açısından da tarihi önem taşıyan final maçı öncesinde her iki takımın artılarını ve eksilerini masaya yatırdık.

İki ekip şimdiye kadar sadece 2004–05 sezonunda Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya gelirken, gülen taraf Chelsea oldu. İlk maçı 4–2 kazanan Chelsea, ikinci maçı 3–2 kaybetmesine rağmen bir üst tura yükselmeyi başardı. Bayern Allianz Arena’da kazanırsa 2005 yılının intikamını da almış olacak.

İngilizlere karşı şansı tutmuyor

Haberin Devamı

Cumartesi günü Şampiyonlar liginde 9.kez final oynayacak olan Bayern Münih, daha önce oynadığı 8 finalin üçünde İngiliz takımlarıyla karşılaştı. 1974–75 sezonunda Leeds United’ı yenerek kupaya uzanan ekip, Aston Villa (1981/82) ve Manchester United’a (1998/99) karşı oynadığı finalleri kaybetti.

İngilizler Proenca ile hiç kaybetmedi


İngiliz takımları, Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalacak olan Portekizli hakem Pedro Proenca’nın yönettiği 8 Avrupa maçında da yenilgi yüzü görmedi. Bayern ise Proenca’nın düdük çaldığı iki maçı da kazanamadı. Koray DURKAL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!